Hosszabb üzemidő és töltési tippek iPhone 6-hoz

Tippek és trükkök   |   2014.11.22 - 09:21   |   Írta: Zoltan C   |   2353
22. nov Hosszabb üzemidő és töltési tippek iPhone 6-hoz

A Forbes összeszedett néhány hasznos tippet, amivel többet hozhatunk ki a telefon aksijából, és a legtöbb ezek közül nem csak iPhone 6-on használható.

Helyszín alapú alkalmazás ajánlatok

Az iOS 8 egyik újdonsága, hogy képes érzékelni az adott helyzetünk alapján az alkalmazás ajánlatokat, viszont ezt a fejlesztők egyrészt nem nagyon használják ki itthon, másrészt nincs is sok haszna. Emiatt érdemes kikapcsolni hogy ne használja feleslegesen a GPS-t. Ezt a ‘Beállítások -> iTunes és App Store’ menü alján tehetjük meg, a ‘Saját alkalmazások’ és ‘App Store’ opciót kikapcsolva.

Bankkártyaolvasó

Ha a mobil Safarin keresztül szeretnénk valamit vásárolni, a bankkártya megadásánál lehetőségünk van iPhone 6-on a kamera segítségével lefotózni a kártya lényeges információit. Ezzel spórolhatunk egy kis időt, és a következő alkalommal automatikusan kitölthető a korábbi fényképek alapján.

Ne zavarjanak

Az iOS 8 sok hasznos új üzenetküldési lehetőséget hozott, és még néhány érdekes apróságot amit a ‘Részletek’ menüben érhetünk el, ha megnyitjuk a korábbi üzeneteinket. Itt beállíthatjuk személyenként hogy ne kapjunk az üzeneteiről értesítést, ha éppen túl sok dologgal bombáz egy ismerős.

Battery-usage-1

Mi fogyasztja az áramot?

Androidon már évek óta volt ilyen funkció, de az iOS 8 végre elhozta nekünk is. A ‘Beállítások -> Általános -> Használat -> Akkumulátorhasználat’ menüben érhető el, és érdemes figyelni a gyanúsan sokat fogyasztó programokra.

Gyorsabb töltés egy iPad töltővel

Erről megoszlanak a vélemények, viszont az Apple szerint nem okoz problémát ha az iPad töltőfejét használjuk az iPhone 6-hoz, és határozottan gyorsabban tölti. Így egy 6 Plus is feltölthető üresről telire kevesebb mint két óra alatt.

10W USB Charger For iPad 05

Töltés repülőgép módban

Ha épp nem várunk fontos hívást, a leggyorsabb módja az eszköz töltésének ha repülőgép módba rakjuk. Így minden adatforgalmat megspórolunk és akár fél órával hamarabb tele is lesz.


Kommentek megjelenítése