iTunes könyvtár külső merevlemezre áthelyezése

Tippek és trükkök   |   2014.07.28 - 23:29   |   Írta: H.A   |   1864
28. júl iTunes könyvtár külső merevlemezre áthelyezése

Azt mondják Macből csak MacBook-ot érdemes venni,

ezeknek viszont az egyik nagy hátránya hogy gyorsan betelik a belső merevlemez. Átlagfelhasználóként főleg zenével vagy fotókkal lehet lényegesen feltölteni az évek alatt, viszont az iTunes és az iPhoto könyvtárát könyen ki lehet mozgatni külső tárolókra is.

Most végignézzük az iTunes esetében ez hogy működik:
Nulladik lépésként elég helyet kell biztosítani a külső merevlemezen és rákötni a gépre.

 


iTunes folder location

Ezután meg kell keresni az iTunes könyvtárat, ez valószínűleg a Zene mappánkban lesz az iTunes almappában, viszont ha valahova máshova került, akkor a pontos elérését az iTunes beállításaiból is meg lehet találni, az ‘Advanced’ fülön.

Nyissuk meg a mappát a Finderben, majd egy másikat a külső tárhelyen ahova mozgatni fogjuk az adatokat. Ezután egyszerűen át kell húzni, ami viszont eltarthat egy ideig a zene mennyiségétől függően.

iTunes folder change

Ha befejeződött a másolás, már nincs sok hátra, újra meg kell nyitni az iTunes beállításait, és a könyvtár elérési útvonalát át kell írnunk. Szintén az ‘Advanced’ fülön kattintsunk a ‘Change’ gombra és keressük ki az átmásolt helyről a könyvtárat.

Ezentúl viszont természetesen kelleni fog a külső merevlemezünk a zenehallgatáshoz, de ez lényegesen kisebb probléma mint ha a kritikusabb dolgoknak nem lenne elég hely a gépünkön. Mielőtt viszont törölnénk az eredeti másolatot próbáljuk ki hogy le tudjuk-e játszani a zenét az új helyéről is.

Forrás: mactrast.com

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése