Vizsgálódnak a Microsoft ellen Kínában

Tech Hírek   |   2014.07.28 - 19:50   |   Írta: Máté Gergő   |   866

A kínai kormány vizsgálatot indított a Microsoft ellen. A szoftveróriás maga jelezte az esetet a világsajtó felé. Úgy tűnik a Microsoft nehéz napok elé néz keleten.

microsoftvschina

„Az ügyfelek elvárásainak megfelelően, biztonságos, megfelelő szolgáltatásokkal ellátott és megbízható termékek előállítására törekszünk és a kormány aggályait is szem előtt tartjuk” – nyilatkoztak a CNET-nek.

További részleteket nem közöltek a vizsgálat pontos tárgyát illetően. A kínai média viszont beszámolt róla, hogy az Állami Ipari és Kereskedelmi Hatóság váratlan, szúró próba szerű látogatásokat tett a pekingi, sanghaji guangzhoui és chengdui Microsoft irodákban.

A redmondi vállalat elleni vizsgálatok a kínai és az amerikai kormány nemzetközi játszmájának részét képezheti. A nagy lehallgatási botrány tavalyi évben történt kirobbanása óta Kína rossz szemmel tekint az olyan vállalatokra, mint a Google, Microsoft és az Apple, akik részt vettek az NSA adatgyűjtési botrányában.

A múlt hónapban a kínai központi televízió csatorna (China Central television) úgy mutatta be a Windows legújabb verzióját, mint egy adatgyűjtésre kiélezett Kína ellenes fenyegetést.

Vajon jogos a kínai állam felháborodása? A drónok és a centiméterre pontos műholdas képrögzítés korában mi takargatni valója lehet Pekingnek?

Forrás: cnet.com

Kapcsolódó cikkek:  Tech óriások összefogtak az NSA ellen

Barack Obama: “ Biztonsági okokból nem használok iPhone

Idén is szóba került az NFC pletyka


Kommentek megjelenítése