iOS Tipp: Air Print minden nyomtatóval!

Tippek és trükkök   |   2014.02.09 - 10:01   |   Írta: H.A   |   2049
09. feb iOS Tipp: Air Print minden nyomtatóval!

Gondolom sokan beleszaladtak már abba a problémába,

hogy szerettek volna valamilyen iOS eszközről nyomtatni az otthoni vagy munkahelyi hálózatba bekötött nyomtatóra, de sajnos az eszköz nem találja a hálózati nyomtatót. Abban az esetben, ha a nyomtatónk nem AirPrint kompatibilis sajnos nem fogja látni semmilyen iOS eszközünk. Ma kicsit utána néztem az interneten és így akadtam rá erre az apró programra. A program azt igéri, hogy telepítés után minden nyomtatóval tudok Air Printelni.

Gondoltam egy próbát meg ér a dolog kiváltképp, hogy a program 2 hétig ingyenesen használható és utána is beérik a fejlesztők egy egyszeri 5$-os adománnyal. Az otthoni nyomtatók 2db Airport Express USB-portjába vannak csatlakoztatva így mindenki vezeték nélkül használhatja őket, de az iOS eszközök így sem látják egyiket sem. Nem sok reményt fűztem a dologhoz, felpakoltam a programot egy öreg iMac-re amit otthon használunk közös gépként és mind a két Samsung nyomtató csatlakozik hozzá. Miután feltelepítettem a handyPrint programot az iMac-re, ami állandóan be van kapcsolva és meg vannak osztva rajta a nyomtatók is az összes ugyan azt a hálózatot használó iOS eszköz látjaa nyomtatókat és hibátlanul működik.

airprin1

Azt a verziót nem próbáltam ki, hogy ha a nyomtatót közvetlenül a számítógépre vam csatlakoztatva USB kábellel és úgy van megosztva a hálózaton működik e, de szerintem így is működnie kellene a dolognak. Azok a felhasználók ahol régi nyomtató van használatban és nem szeretnék azt drága pénzért lecserélni egy új Air Print-et támogató nyomtatóra, nos 5$-ból vagy is kicsit több mint 1000Ft-ból megúszhatják a dolgot. Jelenleg csak Mac-es verziót találtam a programból aki szeretné letölteni innen megteheti: KATT.

Várom a visszajelzéseket kinek hogy szuperál a program.

Még a végére egy videó a programról működés közben, remélem volt akinek tudtam segíteni.

 


Kommentek megjelenítése