Az iPhone 12 Pro szintjén áll a méregdrága új Samsung kamerája

Tesztek   |   2023.08.21 - 08:52   |   Írta: L Ferenc   |   9914
21. aug Az iPhone 12 Pro szintjén áll a méregdrága új Samsung kamerája

Nagyon fancy a koreai gyártó hajlékony kijelzős újdonsága, de képalkotásban alaposan elvérzik.

A Samsung nemrégiben dobta piacra vadonatúj flexibilis kijelzős okostelefonját, a Magyarországon 490-540 ezer forintos áron jegyzett Galaxy Z Flip5-öt, melynek kameraszettjét most a DxOMark vetette alá igen alaposan teszteknek. 

A kívül 3,4 colos, belül 6,7 colos AMOLED kijelző felvonultató szétnyitható készülék mindössze 127 pontot tudott elérni, vagyis pontosan annyit, mint az immár három éves múltra visszatekintő iPhone 12 Pro. Mindez csupán a hervasztó 44. helyhez elegendő.

A 12 megapixeles 1/1,76 colos szenzorra és f/1,8-as fényerejű objektívre épülő főkamerával, illetve szintén 12 megapixeles felbontású f/2,2-es nagylátószögű modullal felvértezett Galaxy Z Flip5 132 pontot ért el fotózásban, zoomteljesítményét 95 pontra értékelték, videózás fronton pedig 128 pontot zsebelt be. 

Viszonyításképp, az Apple tavaly ősszel debütált mobiljai közül a legegyszerűbb és legolcsóbb, 450 ezer forintos hivatalos listaárú iPhone 14 133 pontos eredményével jelenleg a 28. a toplistán. Ez az almás logós telefon 135 pontot kapott a fotós produkciójára, zoom-, illetve videózás tekintetben pedig 90, illetve 146 pontot ért el.

A Samsung idén teljesen elhanyagolta flexibilis kijelzős készülékeinek kamerarendszerét, nemcsak a Galaxy Z Flip5, hanem a 770-910 ezer forintos nagyágyú Galaxy Z Fold5 képalkotó hardvere sem fejlődött a tavaly debütált elődmodellekhez képest. Sovány vigasz, hogy utóbbi készülékben legalább már van optikai zoom.

Az Apple aktuális készülékeinek kamerateljesítményét tehát messze nem képesek megugrani a divatos új Samsungok, azonban gyorsan hozzá kell tennünk, hogy az Apple-nek egyelőre még nincs hajlítható kijelzős telefonja. Utóbbi tekintetben a Samsung komoly előnyre tett szert, hiszen ilyen kialakítású termékei már 2019 óta ott figyelnek a boltok polcain. 

Egyelőre nem tudni, hogy az Apple mikor rukkol majd elő első szétnyitható mobiljával, abban viszont szinte teljesen biztosak lehetünk, hogy ez a sokak által várva várt készülék messze nem lesz olcsó.

Kapcsolódó cikkek:
Felpörög az iPhone 15 gyártás, felkészül az iPhone 16
Mi várható Apple Watch fronton?
Egy nappal korábban jöhetnek a 15-ös iPhone-ok


Kommentek megjelenítése