Törésteszten alázta meg a Galaxy Note 20 az iPhone 11-et – [videó]

Tesztek   |   2020.08.30 - 21:21   |   Írta: ARPII   |   2972
30. aug Törésteszten alázta meg a Galaxy Note 20 az iPhone 11-et – [videó]

Tud valamit az új Samsung.

Nem is olyan régen mutatták be a Galaxy Note 20 Ultrát, ami a Samsung 2020-as felhozatalának koronaékszere. Pár napja pedig a vásárlók is rátehették a kezüket az első darabokra, így elkezdtek érkezni a töréstesztek is. A PhoneBuff videójában vetélytársat is kapott a Note 20 Ultra, az iPhone 11 Pro Max személyében, utóbbi pedig csúnyán alulmaradt a verseny során. A tesztet az alábbi videóban Ti is megnézhetitek:

 

Miért ilyen nagy a különbség?

A Note 20 éppen csak az iPhone 12 előtt jelent meg, így elsőként kaphatta meg a Corning legújabb kijelzővédő üvegét, a Gorilla Glass Victust. Ez az új „termék” júliusban került piacra, így a Samsung még éppen bele tudta tenni a mobiljába. A cég állítása szerint az üveg 25%-al jobban teljesített az ejtés teszteken mint elődje, ami pedig a karcokat illeti, kétszer ellenállóbb lett. A Gorilla Glass természetesen nem ismeretlen az Apple számára sem, ők is több éve használják már ezt a védelmet a mobiljaikon. A PhoneBuff csapata így nyilatkozott a teszt után:

 

Igaz, mi a mintaeszközt tettük próbára, de a Note 20 Ultra jobban teljesített a sztenderd tesztjeinken, mint bármelyik másik okostelefon amit eddig teszteltünk.

 

A Samsung telefonja 11 alkalommal lett leejtve, először 1 méter magasból, majd kicsit kevesebb mint 1,5 méter magasból. Ezek után a próbálkozások után pedig még mindig ép maradt az előlapi Gorilla Glass, hátul pedig csak egy kis sérülés keletkezett a mobilon.

Csak hogy érzékeltessük az arányokat, az iPhone 11 Pro Max hátlapja az első 1 méteres ejtés után teljesen betört, amit mondhatnánk véletlen szerencsétlenségnek is, de a Note-ot nem kétszer és nem háromszor, hanem 11 alkalommal ejtették le, ami eléggé beszédes. Az sajnos nem tisztázott, hogy az iPhone 11 Pro Max melyik Gorilla Glasst használja, azonban még tavaly szeptemberben azt mondták, hogy a „legerősebb üveg védi, amit okostelefonnál eddig használtak”. A játék persze úgy lenne teljesen fer, ha idén ősszel újra megbirkózna egymással a két mobil, hiszen akkor már valószínűleg ugyanolyan, vagy hasonló védelemmel lennének felszerelve.

Számotokra fontos, hogy mennyire bírja a telefonotok a gyűrődést? Írjátok meg nekünk kommentben!

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése