2020 Augusztus・Apple Arcade

Alkalmazások - Játékok   |   2020.08.31 - 08:20   |   Írta: Ca$h   |   543
31. aug 2020 Augusztus・Apple Arcade

Jöhet akkor az augusztusi Apple Arcade csemegézés?

Samurai Jack:

Emlékszem amikor a rendszerváltás után megérkeztek hozzánk a jó kis külföldi csatornák, olyanok mint az MTV, a Pro7 és többek között a Cartoon Network. Pont akkoriban jöttek ki a csatornára olyan legendás címek, mint a Dexter, a Cow&Chicken, Power Puff Girls, Johhny Bravo és persze az epikus Samurai Jack. Én már kicsit idősebb voltam ekkor, de imádtam nézni ezeket a forradalmi meséket, persze szigorúan eredeti nyelven. Samurai Jack nem tartozott a kedvenceim közé, de látványos volt, humoros és meglepően jó sztorija volt. A játék az eredeti sztorit követi, szerencsére megnézhetünk egy rövid recapet az eddig történtekről, eredeti szinkronhangokkal és szinte ugyanazzal a látvánnyal ami a mesében volt. Az irányítás kissé nehézkes tapiképernyővel szóval a kontroller erősen javallott, a melegedés ultra erős, szóval iPaden toljuk. Ügyességi akció RPG platformer, szóval van benne minden ami szem szájnak ingere, hentelés, gyűjtögetés, skill tree és persze az elengedhetetlen átvezető animációk. Utazz még egyszer az időben Jackel és győzd le végre azt a csúnya gonosz Akut, vedd feleségül a lányát és éljetek boldogan amíg nem jön a folytatás.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * * *

 

Next Stop Nowhere:

A Next Stop Nowhere egy nagyon kellemesen induló, hangulatos kis kalandjáték, az a Point&Click fajta, amiben ráadásul vannak izgalmas árkád jelenetek is.  Miután leszálltunk egy ismeretlen űrbázisban és meglátogattuk az első csehót, megismerünk egy szimpatikus fiatal nőt aki persze rögtön bajba is keveredik, főhősünk nem teketóriázik, azonnal a segítségére siet, a cél megmenteni a hölgy fiát. Persze rögtön a nyomunkba is erednek és elkezdődik az őrült hajsza, bejárjuk a fél galaxist, vajon sikerül a küldetés és megmentjük a napot? Illetve a hölgyet, nomeg a fiát is? A játék grafikája szuper, a szinkronhangok profik, a sztori hamar elkapja az embert, egyedi humorával és bájával, a gond itt csak az irányítással van, illetve azzal hogy sajnos a jelenlegi formájában tele van buggal és hibával, remélhetőleg ezeket hamarosan javítani fogják és hogy feljebb fog kúszni majd az értékelés. Mindenképpen megér egy misét, a melegedés miatt itt is iPadet javasolnék, ha hosszabb ideig szeretnél játszani és persze nem félhomájban (bármit is csinálok, bármit is állítok be, a fényerő melegedésnél mindig a felére csökken, mondanom sem kell milyen bosszantó tud ez lenni).

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * * *

 

GoT: Tale of Crows:

A Game of Throneshoz hozzányúlni nagyon merész dolog, egyrészt mert a zseniális könyveket még a tehetséges rendezők sem voltak képesek úgy megcsinálni ahogyan azt megérdemelte volna, nem igazán értettem, hogy egy árkád játékban mégis mit szeretnének kihozni ebből a kényes történetből. Meglepődtem az elején hiszen kifejezetten hangulatos, remek atmoszférával rendelkező szöveges kalandjátékkal találkoztam, egyedi és stílusos grafikával és kifejezetten kellemes muzsikával végigkísérve. Angol tudás nagyon erősen javallot hozzá, lévén a játék kb. olyan mintha könyvet olvasnánk, csak időnként mi magunk választhatjuk ki a válaszokat és a szereplőket. Ami gond vele, hogy ha elküldünk egy csapatot expedícióra meglehetősen sokat kell várni míg megérkeznek, gyakorlatilag annyira sokat hogy érdemes ki is lépni a játékból és megvárni míg jelez a telefon. Én értem hogy egy ilyen küldetés sokáig tart a valóságban, de miért kell nekem ezt a egy játékban megvárni és kilépni, gyakorlatilag megszakítani az élményt, mert ha még fizetős lenne és felgyorsíthatnám az időt gemekkel megérteném, de ez Apple Arcade nem F2P platform. Illetve ugye a meglehetősen egyedi és ritka stílusa miatt vagy hardcore rajongónak kell hozzá lenni, vagy pedig csak egy szűk réteget fog kiszolgálni, de persze gondolni kell mindenkire és minden stílus kedvelőire, ez a játék nekik szól, mert sajnos nem elég jó ahhoz, hogy többet adhassak rá, de ez persze csak az első benyomás, nem szentírás.

Első Benyomás: 2/5
Orientáció: álló
Melegedés: *

 

Lullaby of Life:

A Lullaby of Life hozza a kívánt Apple Arcade színvonalat, belecsap a közepébe, pillanatok alatt megismerkedünk az alapokkal, úgy hogy közben azt se tudjuk hol vagyunk, mik vagyunk, csak annyit hogy nagyon tetszik amit látunk. Majd jön a csattanó, hogy gyakorlatilag azt kísérhetjük végig hogyan jön létre az élet az univerzumban. A feladatunk igencsak szerény, mert nekünk kell ezt megoldani. A látvány Pazar, a hangulat frenetikus, a hangok meg magával ragadók. Rögtön jön az első pálya és ekkor már jóval egyszerűbben és logikusabban követhetjük az eseményeket, egy kis zöld lényt irányítunk a massza tetején kettő szemmel, (nevezzük Bobnak) ezzel is némi személyiséget adva Bobnak. Feladatunk az lesz hogy előrehaladva a pályán kiszabadítsuk a többi havert. Rá fogunk jönni hogy mindenki képes egy adott jel alapján hanghullámot létrehozni, köztes erővel, összeszedve mindenkit megoldható a pálya, kinyithatók a kapuk és haladhatunk a  cél felé. Majd jön a következő pálya és Bob már kettő speciáláis hangra lesz képes és így haladunk szépen előre a játékban. Engem megvettek kilóra, nagyon szeretem az ilyen különleges kis játékokat, mindenképpen próbáljátok ki ti is.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * *

 

Necrobarista:

Ígéretesen indul, gyakorlatilag olyan mintha egy Japán Animét néznénk, ha lennének szinkronhangok még jobb lenne, de talán pont ez a lényege a játéknak, hogy gyakorlatilag egy interaktív regény. A lényege hogy olvasunk, belemélyedünk a sztoriba, néha pedig átvehetjük az iránytást és ilyenkor belső nézetben mászkálhatunk a  világban, és felfedezünk és nyomozgatunk. A hangulata nagyon érdekes és különleges a kávézó ami képes embereket és szellemeket is fogadni nagyon egyedi, ahogyan a bejáratnál lévő táblára kiírt szabályok is elmondanak mindent a játékról. A gondom nekem vele csak az volt, hogy mivel it a sztori a legfontosabb része a játéknak és engem annyira nem fogott meg, ezért az első benyomásom sem volt annyira letaglózó. De érzem rajta hogy ha valaki ad neki esélyt és engedi magát beszívni, biztosan sokkal jobb véleménnyel lesz róla mint én.

Első Benyomás: 3/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: * * *

 

Assemble with Care:

A Fireproof Games egyértelműen hatással volt a játékiparra, az egészen elképesztő sorozata ami a Room nevet kapta, Lovecraft sötét misztikus hangulatával, ezzel a kütyü nyitogatással, elképesztő grafikával és intuitív kényelmes irányításával mérföldkő volt ez nem vitás. Az Assemble bár a nyomdokaiban halad de egészen más hangulattal, látvánnyal és atmoszférával teszi mindezt. A Főszereplő kislány Maria hosszas őrlődés után végre úgy dönt, hogy leszakad a szüleiről és elindul világot látni, különleges adottsága van, nagyon ért a technikához jöjjön az bármilyen formában, képes bármit szétszedni és megszerelni, úgy dönt elindul hát világot látni és megpróbál ebből megélni. Egy csodás Olasz városba érkezve rögtön belebotlik egy lánykába akinek nem működik a Walkmanje. Ekkor kapunk egy kis betekintést a játékmenetbe és innentől fogva be is szippantott minket. Hangulatos, kézzel rajzolt grafikája, a színvonalas szinkronok, a lány által elmesélt sztori és minden feladvány egy apró gyöngyszeme a hónapnak (rögtön végig is játszottam az egész játékot). Tökéletes kikapcsolódás és nem csak a technika szerelmeseinek, nem is gondolnánk mennyire be tud nehezedni egy ilyen egyszerűnek tűnő kis játék. Nemrég jött hozzá egy új fejezet, mindenképpen érdemes belevágni a nagy kalandba.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: álló
Melegedés: *

 

ATONE:

Az Atone valahol a skandináv középkorban játszódik, egy olyan korszakban amikor az Istenek elhagyták a népüket és főhősünk elindul megkeresni őket és rájönni, hogy vajon miért tették ezt. Stílusát tekintve nagyon vegyes, lesznek benne élvezetes fejtörők és logikai feladványok, lesz benne harc is bőven de egészen különleges módon, Guitar Hero után szabadon zenére kell majd a képernyőt nyomogatnunk, miközben a képernyőn látványos harci jeleneteknek lehetünk szemtanúi. Ez a része a játéknak már önmagában is olyan jó és élvezetes, hogy már csak ezért is érdemes leszedni. Mindeközben pedig egy térképen fogunk mászkálni, emberekkel beszélgetni, nyomozgatni. Grafikája egyedi, stílusos, azonnal fel lehet ismerni, a hangok és zenék frenetikusak, hónap játéka gyanús, mindenképpen tegyél vele egy próbát.

Első Benyomás: 4/5
Orientáció: fekvő
Melegedés: *

 

 

Ennyi fért most ebbe a hónapba, remélem azért tetszett a kis csokrunk, találkozunk egy hónap múlva. Sziasztok! A játékokat az Appstore-ban található Apple Arcade-re való előfizetés után lehet letölteni és kipróbálni. Az első hónap ingyenes, utána havi 4.99$, az éves díj 49.99$.

 

Kapcsolódó tatalom:

>>> Apple Arcade 2020 Július

>>> Apple Arcade 2020 Június

>>> Apple Arcade 2020 Május


Kommentek megjelenítése