Fordítás bárhol, bármikor – Vasco Mini 2 fordítógép [videó]

Tesztek   |   2020.04.08 - 19:56   |   Írta: ARPII   |   639
08. ápr Fordítás bárhol, bármikor – Vasco Mini 2 fordítógép [videó]

Kompakt fordító, egyszerű kezelhetőséggel.

A mai napig sok embernek okoz problémát megszólalni külföldön, legyen szó akárcsak egy útbaigazításról, üzleti ügyekben pedig kiváltképp nagy segítséget tud nyújtani egy jó fordító gép. Mi most a digx.hu-tól kaptunk tesztre egy Vasco márkájú fordítót, amit már egy jó ideje tesztelünk Nektek. A letisztult fekete dobozunkban egyből a Mini 2 köszön vissza ránk, nagyon kompakt kényelmesen elfér a kezemben. Kicsit egy iPod-ra emlékeztet, a kerek gombos kezelőfelületével. De most tegyük is félre egy kicsit és nézzük meg mit kapunk még a dobozban. A készülék alatt találunk egy kis hordtáskát cipzárral, ami nagyon jó minőségűnek néz ki, emellett pedig kapunk még egy fali adaptert és egy Micro USB-USB töltőkábelt, amik szintén kényelmesen beférnek a kis tasakba. Alul pedig a már megszokott papírmunkát találjuk, és ezzel ki is fújt a dobozunk.

 

Térjünk is rá akkor a Vasco Mini 2-re, elöl találjuk a 2 colos kijelzőnket, ami egyébként érintésérzékeny is. Szóval így is lépkedhetünk a menüben, beállíthatjuk a nyelveket, viszont egy ilyen kicsi kijelzőnél én inkább a gombos megoldást javaslom navigálás szempontjából. Alul és felül találunk két-két mikrofont, hátul pedig a hangszórónkat. Bal oldalon a hangerő szabályzó, illetve a bekapcsoló gomb kapott helyet, jobb oldalon pedig a vissza gombot és a SIM tálcát találjuk.

 

Amikor bekapcsoljuk a kicsikét, akkor az eszköz a menü nyelvválasztást ajánlja fel nekünk, ahol esetünkben válasszuk a magyart. Ezután tudjuk majd kiválasztani, hogy melyik két nyelv között szeretnénk fordítani. És ha már fordítás, a Vasco több mint 40 nyelven tud, amiből szinte az összeshez jár kiejtés is, így nem kell majd bajlódnunk a bonyolult szavakkal, hiszen a gép kimondja azokat helyettünk. A beépített SIM-nek hála pedig több mint 150 országban tudjuk majd használni a kicsikét, mivel ott mind vannak szerverei a Vasco-nak.

 

De akkor lássuk is a lényeget, fordítsunk. Nekem az volt a tapasztalatom, hogy a Mini 2 nagyon jól felismerte a hangomat és korrektül le is fordította. A sok mikrofon miatt a háttérzaj sem okozott neki problémát és az erősebb kiejtést is könnyen kezelte. Szerencsére nem kellett oda-vissza váltogatnom a fordításnál, ugyanis van két dedikált mikrofon gombunk, amik között tetszés szerint tudunk választani aszerint, hogy éppen melyik nyelvről szeretnénk fordítani. Ez különösen egy párbeszéd során lehet hasznos, amikor nagyon kínos lenne állandóan oda-vissza kapcsolgatni a készüléket. Ha Nektek is megtetszett ez a kis fordító kütyü, akkor a digx.hu-ról be tudjátok szerezni, ezen a linken.

 

Forrás: HasználtAndroid.hu

 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése