A Huawei nem hagyta túl sokáig tündökölni az iPhone 11 Prót a trónon

Tesztek   |   2019.10.03 - 07:56   |   Írta: H.A   |   23906
03. okt A Huawei nem hagyta túl sokáig tündökölni az iPhone 11 Prót a trónon

Ahogy az várható volt, a Huawei Mate 30 pro érkezésével gyorsan lekerült az első helyről az iPhone 11 pro a DxOMark listáján

Nem élvezhette sokáig az okostelefon-ipar legjobb kamerarendszeréért járó képzeletbeli koronát az Apple, hiszen az iPhone 11 megjelenése és első tesztjei után hamar lerántották a leplet a méltó kihívóról, a Mate 30 Próról. A Huawei üdvöskéje bár Google-szolgáltatások nélkül érkezett, ez mit sem gátol abban, hogy bivalyerős hardverek kerüljenek a sencseniek készülékébe. Éppen ezért számítottunk rá, hogy jó esélyekkel indul a Mate 30 Pro az iPhone 11 Pro ellen, és egyeseknek talán meglepő lesz, mások viszont természetes, de a Huawei ismét legyőzte az iPhone-t.

A sorrendet persze nem a levegőből kapkodjuk, hanem a DxOMark velős tesztjei alapján meghatározott pontszámokat vesszük figyelembe, amelyekből a Huawei Mate 30 Pro gyűjtötte be az eddigi legtöbbet. Összehasonlításképp, a Huawei Mate 30 Pro hátlapi kamerarendszere 121 pontot gyűjtött be, míg a P30 Pro 116-ot tudott összeszedni. Közéjük tudott beékelődni az androidos csoportban a Galaxy Note 10+, amely 117 pontjával éppen meg tudta verni a P30 Prót.

De lássuk, milyen területen tudott ekkorát fejleszteni a Huawei, úgy, hogy mindkét mobiljának kamerarendszerében ugyanaz a 40 MP-es főszenzor dolgozik.

 

 

Ahogyan az a DxOMark tesztjéből kiderült, a kínai vállalat programozói sokat dolgoztak a képfeldolgozásért felelős folyamatok csiszolásán, hogy ugyanazzal a kamerával az eddigieknél szebb képek születhessenek. Mint kiderült, az eredmény leginkább az éjszakai fotókban szembetűnő, ahol kevesebb zajjal és magasabb részletességgel találkozunk a fejlesztett rendszernek köszönhetően. Emellett a HDR funkción is fejlesztettek, hogy minél több részlet maradhasson meg a fotókon.

Míg a főkamera megegyezik, telefotó objektívből már más-más került a két mobilba. Számokban a P30 Pro 5x-ös nagyítású lencséje a nyerő, ám a tesztekből kiderült, hogy ha nem szeretnénk túl távolra fotózni, akkor a helyzetek többségében a Mate 30 Pro lesz a nyerő. A sima kamera és a háromszoros nagyítás közötti képek ugyanis mind a Mate 30 Pro esetében a részletesebbek, és a P30 kizárólag ötszörös nagyítás mellett, illetve afelett készít jobb fotókat.

Az is kiderült, hogy az új ToF szenzor valóban jobban teljesít, mint a P30 Próé, így pontosabban rajzolja körbe a témát a Mate 30 Pro, és a hátteret is szebben mossa el mesterségesen a Huawei új csúcskészüléke.

A négy kamerával érkező Huawei Mate 30 Pro tehát pontosan azt nyújtja, amit a bemutatón megígértek, mégpedig az okostelefon-ipar legjobb kamerarendszerét. Ahogyan azt sejthettük a kínaiak tovább emelték a lécet az éjszakai fotózás terepén, de a sima nappali képekben is rendkívül részletgazdag és pontos a Mate 30-as széria. Kíváncsian várjuk, hogy mely következő okosmobilnak sikerül majd erre is rátenni egy lapáttal.

Aki szeretne pontosabb képet kapni arról, hogy mely területeken igazán erős a Mate 30 Pro, illetve hol tudott felülkerekedni a többieken a Huawei, az itt olvashatja el a DxOMark velős angol nyelvű tesztjét.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése