Nem is olyan ellenálló az iPhone 7 zafír borítása...legalábbis a Tissot-hoz képest [videó]

Tesztek   |   2016.10.05 - 01:55   |   Írta: Zoltan C   |   6075
05. okt Nem is olyan ellenálló az iPhone 7 zafír borítása...legalábbis a Tissot-hoz képest [videó]

Egy átlagos karóra (jó-jó, ez relatív, a videóban egy Tissot-t nyúznak) zafír bevonata is jobban teljesített a videóban látható tesztben

Egy hétvégén feltűnt videóban JerryRigEverything nevű youtuber kipróbálta mi igaz abból a pletykából, hogy a legújabb iPhone Home gombját és a kamera lencséjét fedő zafír bevonat gyengébb, mint a karórákon hasonló céllal meglévő zafír. Az eredmény sejthető már a cikk címéből, de azt mindenképpen tegyük hozzá: nem kispályás a videó készítője, nem éppen egy átlagos háztartás szerszámos ládájával esik neki az iPhone 7 kamerájának.

Már jóval a teszt netre kerülése előtt Phil Schillernek kellett Twitteren nyugtatni a népet. Valahogyan felütötte a fejét az a pletyka is, miszerint az iPhone 7-ben nincs zafírüveg borítás a Touch ID-n és a kamera lencséjén. Schiller egyértelműen kjelentett, hogy ez nem igaz, az iPhone 7 ugyanazon részeit, ugyanaz a zafírüveg borítja, ami az 5s óta minden iPhone-t.

 


A szóban forgó videó egyébként szintén megerősíti a zafír használatát az új iPhone-on. Ugyanakkor arra is utal, hogy egyfajta laminált technikával kerül fel a zafír az lencse üvegére - ez meg is magyarázná a tradícionális órák zafírjával szemben miért is vérzik el. Így viszont alacsonyabbak a gyártási költségek, de felveti egy fontos kérdést is. Mennyi zafírt kell tartalmaznia a laminátumnak, hogy egyáltalán zafír bevonatnak hívhassuk? Jóllehet, szinte nincs még egy másik ember, aki olyan turtúrának tennék ki készülékét, mint a videóban láthatjátok...

Csak hogy tisztázzuk: nincs változás az iPhone-ok ellenállóságában, az iPhone 7 lencséit ugyanolyan keménységű zafír borítja, mint 5s-ben, SE-ben vagy 6-ban. Tehát nem esett a minőség, hiába a sok ezt sugalló pletyka.

Az kérdés már csak az, hogyan szerepelne az Apple Watch kijelzője egy hasonló tesztben?

Forrás: applerider.com és 9to5mac.com


Kommentek megjelenítése