E-mail Steve-nek

Tech Hírek   |   2016.10.05 - 08:09   |   Írta: Pausch Rita   |   2793
05. okt E-mail Steve-nek

Tárgy: 5 év

Kedves Steve,

Ma 5 éve, hogy elmentél és ez nem csak azért döbbenet, mert az idő rohamléptekben halad, hanem azért is mert a muníció, amit beletöltöttél a cégbe csak most kezd fogyni.

Képzeld, idén eladták az egymilliárdodik iPhone-t! Hitted volna, amikor ott álltál a színpadon kezedben az első készülékkel 2007. január 9-én?

Most nagyon máshogy néz ki. Te nem engedted, hogy az iPhone nagyobb legyen, ragaszkodva a kezünk ergonómiájához. Nem mondom, hogy tévedtél, mert sokan máig szeretik azt a méretű készüléket. Viszont szintén sokan szeretjük a nagyobb méretű telefonokat is, így igazad is volt és nem is. Egy viszont biztos: a méretváltozás még nem a lassan közeledő tégla az Apple-nek, a nagyobb iPhone ugyanis végül az Almát a csillagokig repítette.

Annak ellenére, hogy annyira ragaszkodtál az iPhone méretéhez, Neked igazán nem a nagyság számított. A Te vezetésed alatt még milyen igaz is volt a cégre, amit mondtál egyszer: „Az a célunk, hogy a legjobb készüléket csináljuk meg, nem az, hogy a legnagyobbak legyünk!”. Mire a legnagyobbak lettetek elmentél ugyan, de ettől még bekövetkezett. Szóval a pontok utólag tényleg összekapcsolódtak*, ahogy azt már megjövendölted, de ahhoz, hogy ez megtörténhessen a legalapvetőbbeket mégis Te jelölted ki a táblán.

A távozásoddal viszont egy kulcsfontosságú rész Veled ment!

„...az egyetlen módja, igazán elégedettnek maradni, ha hiszed, hogy remek munkát végzel. És az egyetlen mód, hogy remek munkát végezz, ha szereted amit csinálsz.” (Steve Jobs)

Mert tudod, Tim is remek munkát végez, azon a területen, amit ő szeret… Csak ez már nem ugyanaz, amit Te szerettél és, amit Te tartottál fontosnak. Azt is mondtad, „az élet néha fejbevág egy téglával”. Lehet, hogy ez a tégla érkezik most szépen, lassan az Apple-nek? Azért reméljük, nem várják meg és, ha máskor nem is, legalább ma, amikor Rád emlékeznek, az eszükbe jut majd minden, amit tanítottál nekik.

Nekünk, Apple felhasználóknak mostanában igazán gyakran eszünkbe jut a munkásságod és bizony nagyon hiányoljuk. Mivel vissza már nem fordulhatsz, így csak annyi marad, hogy megköszönjük Neked azt a sok nagyszerű terméket, ami a mindennapjainkat színesíti azóta is.

Maradunk éhesek és bolondok!*
A felhasználók

*Steve Jobs -nak a Standford Egyetemen előadott beszéde nyomán, amit az alábbi videóban megtekinthettek: 

 

 


Kommentek megjelenítése