A legjobb kamerás mobilok toplistája - hol az iPhone 7?

Tesztek   |   2016.10.05 - 08:57   |   Írta: L Ferenc   |   31124
05. okt A legjobb kamerás mobilok toplistája - hol az iPhone 7?

Lássuk, hogy mely okostelefonokkal készíthetők a legjobb minőségű fotók és videók!

A DxOMark név vélhetően ismerősen cseng a fotózás iránt fokozott érdeklődést mutatók számára: ez a szervezet időről időre leteszteli a legújabb fényképezőgépeket, és azokat szigorúan a képérzékelő képminősége alapján rendezi rangsorba. A DxOMark egy ideje már okostelefonok minősítésével is foglalkozik, mi pedig most a DxOMark Mobile aktuális toplistájára vetünk néhány pillantást.

A ranglista első helyén a Google által tegnap bejelentett Pixel szerepel, melynek 12 megapixeles fénylesője új rekordot állított fel azzal, hogy a maximálisan megszerezhető 100 pontból nem kevesebb mint 89 pontot zsebelt be. A második helyen holtversenyben a HTC 10, a Samsung Galaxy S7 edge és a Sony Xperia X Performance található, mely készülékek 88 pontos eredményt értek el, a dobogó legalsó fokán pedig a 87 pontos Moto Z Force Droid, Samsung Galaxy S6 edge plus és Sony Xperia Z5 található. 

A negyedik helyen figyel a legjobb Apple készülék, mely nem más, mint a kereskedelmi forgalomban nemrégiben felbukkant iPhone 7, mely az LG G5-höz, a Samsung Galaxy Note5-höz és a Samsung Galaxy S6 edge-hez hasonlóan 86 pontot gyűjtött be. Az iPhone 7 Plus-t egyelőre sajnos még nem tesztelték a DxOMark-os srácok, a tavalyi iPhone 6s Plus pedig a maga 84 pontos eredményével az ötödik helyen osztozik a Google Nexus 6P-vel, a Moto Z Droiddal, a Moto G Plus-szal, illetve a Moto Droid Turbo 2-vel.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése