Felismernétek egy kamu iPhone-t? - videó

Tesztek   |   2016.08.15 - 22:32   |   Írta: Pausch Rita   |   22179
15. aug Felismernétek egy kamu iPhone-t? - videó

A replika iPhone majdnem olyan, mint az igazi... Csak mégsem eredeti.

Maradunk tegnap esti cikkünk nyomvonalán, egész pontosan Unbox Therapy csatornáján, ugyanis egy gyöngyszemre akadtunk!

Döbbenetes, hogy mikre képesek Kínában. Íme, egy nem is olyan rossz replika, sokkoló részletekkel. Márpedig, ahogy minden egyes hamisítványnál, az ördög itt is a részletekben bújik meg. Itt pedig nem is nagyon kell bújócskáznia. Még ki sem kell venni a telefont a csomagolásból, hogy már tudjuk ez bizony gagyi.

Mert míg a készülék apró, de jellegzetes különbségei egy eredeti mellé helyezve válnak igazán nyilvánvalóvá, a csomagoláshoz nem kell másik, hogy lássuk mi mindent kellett volna másként.

Figyelmeztetés: Az alábbi videó iPhone rajongók nyugalmának megzavarására alkalmas részleteket tartalmaz! (Aki pedig nem akar spoilert, az megtekinti a videót mielőtt tovább olvasna…)

Egy olyan cégnél, mint az Apple, ahol még az elemlámpa alkalmazás ikonján a kapcsoló állása is szinkronban van az app működésével, azt hiszem nem túlzás azt állítani, hogy figyelnek a részletekre. Ahhoz viszont nem kell jó megfigyelőnek lenni, hogy tudjuk az iPhone soha sincs gagyi zacsiban a dobozban és a mellé érkező papírok szépen, a csomagolásba rejtettek, többnyelvűek, nem kínai leírások. A távol-kelet csomagoló nagyhatalom, ahol a részletekre vajmi keveset adnak, pedig, ahogy a mellékelt ábra is mutatja: a kevesebb néha több.

Az viszont valami döbbenet, hogy a videón látható kamu iPhone-on, Android-alapú kamu iOS fut! Ráadásul az iTunes ikon a Spotify-t nyitja meg! A tervező humorérzékére vall, az biztos.

Komolyra fordítva a szót, a videó tanulsága Lewis szerint a következő, ha felmerül a gyanú, hogy esetleg utánzatot vásárolunk:

  1. Figyelni kell a kijelzőt, hogy elég élénkek-e színek.
  2. A kamera minősége általában gyorsan lebuktatja a hamis készüléket.
  3. Ellenőrizzük, hogy az App Store és az iTunes alkalmazás megnyitásakor mi történik!

Forrás: Unbox Therapy

Kapcsolódó cikkek:

Kamu iPhone veszély.
Újabb nap, újabb prototípus - videó
Eltűnhetnek a krikszkrakszok a készülékekről?

Így verték át az utca embereit egy kamu iPhone 6-al

19 millió dollár értékű kamu iPhone-t fogtak Kínában


Kommentek megjelenítése