Mobius Final Fantasy・Ismerkedő

Alkalmazások - Játékok   |   2016.08.15 - 18:52   |   Írta: Ca$h   |   1749
15. aug Mobius Final Fantasy・Ismerkedő

Régóta vágysz már egy vérbeli Final Fantasy-re a mobiltelefonodon? Lehet eljött végre a te időd?

Vagy lehet mégsem? Vagy nem teljesen úgy, ahogyan azt elsőre gondoltad volna. A Mobius Final Fantasy valóban a legújabb eresztés a végtelennek tűnő sorozat történelmében és valóban a legnagyobb nevek készítették, köztük a legsikeresebb résznek, a Final Fantasy VII-nek az alkotója is. De a játék nem nevezhető Final Fantasy teljes értékű résznek semmiképpen sem.

Legfőképpen azért, mert az egész játék története – már, ha az ami van, nevezhető annak – egy zagyva katyvasz, nem igazán vannak benne szereplők sem, sem komoly párbeszédek, sem hatalmas mélységek, ami egy Final Fantasy-t jellemezni szoktak. Adott lesz megint egy harcos, aki elfelejtett mindent és egy ismeretlen világban találja magát, ahol egy rövid párbeszéd után már harcolnia is kell a túlélésért, majd később természetesen kiderül, hogy a világmindenségért és amúgy is csak harcolni kell, semmi másról nem szól az egész.

Rögtön az elején közlik velünk, hogy folyamatos internetkapcsolat kötelező, az sem árt ha wifi közelben vagyunk, ezt megünnepelve le is szedetnek velünk egy pár százmegás frissítést. Majd belemerülünk a soha véget nem érő, minimum egy órát igénylő tutorialba, ami olyan szinten idegesítő már a végére, hogy ember legyen a talpán, aki nem törli le a felénél. A grafika felemás képet mutat, hiszen látszik rajta, hogy az eredeti engine döbbenetesen szép lehetett és részletes, mi mégis egy pixeles, darabos grafikát fogunk végeredménynek kapni. A játékot iPhone 6s Plus-on teszteltem, szóval nem volt gyenge vas, ami alatta futott, ki tudja miért ilyen felemás a grafika.

A sok rosszat és kellemetlenséget félretéve viszont, ha túljutunk mindezen, egy rendkívül jó kis akció JRPG-t kapunk cserébe. Nagyon kellemes, kártyás rendszerrel vegyített harc és fejlődési rendszer, számtalan kaszttal és képességgel. Nagyon innovatív, újszerű, kényelmes és ultralátványos harcrendszerrel, amin belül kedvünkre kombinálhatjuk a sima támadást a varázslatokkal és szuperekkel. Tipikusan az a játék, ami minden hibája ellenére őrületesen beszippantja az embert két óra alatt. De mivel ez itt az Ismerkedő és a heti tesztjáték már a laborban van, ezért gyorsan le is töröltem mielőtt függővé válnék! Szóval, ti is tegyetek vele egy próbát, de csak okosan és óvatosan, wifi legyen a közelben és gatyát felkötni a kétezer lépéses tutorialhoz!

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése