Apple termékek melyek meghódították a piacot

Tech Hírek   |   2021.11.08 - 16:15   |   Írta: H.A   |   729
08. nov Apple termékek melyek meghódították a piacot

Az elektronikai és kommunikációs eszközök világában számtalan lehetőség áll a rendelkezésünkre. Meghatározó szerepet játszik ezeknél az eszközöknél a márkanév, mely egybeforr a termékek tulajdonságaival, minőségével és technológiájával. Az egyik leghíresebb információ-technológiai vállalat, amelyet már mindenki jól ismer az az Apple.

Az Apple Inc. egy amerikai multinacionális informatikai vállalat. A cég elektronikai termékeket, szoftvereket és ehhez kapcsolódó felhő szolgáltatásokat tervez, fejleszt, gyárt és forgalmaz. Fontosabb termékei közé tartozik az iPhone okostelefonok, iPad táblagépek, Machintos személyi számítógépek, iPod hordozható médialejátszók és az Apple Watch okosórák. Ezeken kívül még saját szoftverekkel is rendelkezik, mint például a különböző iOS operációs rendszerek az Apple termékekre a Safari böngésző vagy a Final Cut Pro alkalmazás. 

Az iPhone egy olyan okostelefon termékcsalád, amely rengeteg élményt nyújt számunkra. A legelső szériát 2007. június 29.-én mutatták be. Funkcionálhatnak videókameraként, kamerás mobiltelefonként, hordozható médialejátszóként, illetve internetes kliensként, amely képes e-maileket küldeni és fogadni, teljes funkcionalitású HTML böngészővel van ellátva továbbá képes minden wi-fi és mobilhálózaton történő adatforgalom továbbítására. 13 év alatt 15 modellt készített az Apple cég melyek rendkívüli tulajdonságairól ismertek. Legfrissebb változata az iPhone 13, amelyet 2021. szeptember 14.-én került piacra.

Az Apple iPad márkaneve sokáig nem volt végleges ugyanis az Apple cég az iSlate nevet is bejegyeztette a Magic Slate névvel együtt. A legelterjedtebb neve az Apple Tablet volt. A készülék bemutatására 2010. január 27.-én történt meg. 2010. május 28.-án kezdték meg a forgalmazását Ausztráliában, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Svájcban és az Egyesült Királyságban. Hasonlóan az iPhone-okhoz csupán csak egy gomb található ezeken a termékeken. Számtalan alkalmazás áll rendelkezésre melyet az Apple Store-ból kényelmesen lehet telepíteni ezekre az eszközökre. 

A legtöbben csak úgy ismerik ezt az Apple terméket, hogy Mac (Machintosh). Ez egy számítógépmodell, márkanév és nem utolsó sorban platform is. Az első Machintosh modellt 1984-ben mutatták be. Ez volt az Apple második személyi számítógépe Lisa után. Az eredeti ára 1995 dollár (mai értéken ez 619 ezer forintnak felel meg) volt, de a marketing kampány miatt ezt felemelték 2495 dollárra (774 ezer forintra). Jelenleg típus szerint létezik asztali és hordozható formában. Asztali formában Mac mini, iMac és Mac Pro, valamint hordozhatóban pedig MacBook Air és MacBook Pro számítógép család létezik. 

Az iPod zenei számok lejátszására alkalmas hordozható készülék. Az első generációt 2001. október 23.-án dobták piacra. 2008.-ban megjelent a merevlemezes iPod Calssic az érintőképernyős iPod Touch a videó lejátszásra is képes iPod Nano és a kijelző nélküli iPod Shuffle a termék kínálatban. Jelenleg az iPod Shuffle 4. generációs 2, illetve 4 GB változatban, iPod Nano (6. generációs modell) 8 és 16GB változatban kapható. Az iPod Touch a legújabb iPod, amely az iPhone mintájára készült érintőképernyővel rendelkezik, valamint zene, videó, fénykép, hangoskönyv és podcast lejátszás mellett már webböngészésre is használható a beépített wi-fi antennának köszönhetően. 

Az Apple Watch okosórát először 2014. szeptember 9.-én mutatta be az Apple. Első generációja 2015. április 24.-én került a boltokba. Az órák számos funkcióra képesek, mint például lehetőség van Apple Pay fizetési módra, Apple TV-t lehet irányítani velük, walkie-talkie-ként használhatóak, mérik a napi aktivitást is. Külső megjelenésüket tekintve mindegyik darab nyomásérzékelő kijelzővel rendelkezik ezáltal képesek különbséget tenni érintés és nyomás között. Töltésük a MasSafe-hez hasonló mágneses kábellel lehetséges. Kompatibilisek az összes iPhone okostelefonnal. Wi-Fi-n és bluetooth-on keresztül kapcsolódnak a telefonokhoz. 

Ezeken a fontos Apple termékeken kívül létezik még az Apple TV (internethez, HD kijelzőhöz, televízióhoz köthető eszköz melynek lényege, hogy tárolt videókat, képeket vagy zenéket jelenít meg a csatolt eszközön), HomePod (okos otthon hangvezérlési eszköze, amely hangszóróként is használható) és az AirTag (nyomon követést biztosító eszköz, táskához vagy pénztárcába rejtve megkereshetjük iPhone-al vagy iPad-el).

Bármelyik Apple terméket nézzük szinte mindegyik kompatibilis a másikkal. Hosszú évek alatt elért technológiai fejlődésnek köszönhetően az Apple termékek ma már vezető élen járnak az elektronikai és kommunikációs piacon.  


Kommentek megjelenítése