Visszafogott az érdeklődés az iOS 15 iránt

Tech Hírek   |   2021.09.23 - 09:16   |   Írta: L Ferenc   |   920
23. szept Visszafogott az érdeklődés az iOS 15 iránt

A felhasználók a vártnál kisebb arányban csapnak le az új szoftverre.

Az Apple idén június 7-én jelentette be legújabb mobil operációs rendszerét, az iOS 15-öt. A tavaly kijött iOS 14 utódjának első véglegesnek mondható publikus változata szeptember 20-án, vagyis most hétfőn látott napvilágot, és ahogy ilyenkor lenni szokott, mindenki azt várta, hogy a felhasználók villámgyorsan lecsapnak majd rá. A realitás azonban idén kivételesen mást mutat.

A Mixpanel adatai szerint az iOS 15 adaptációs rátája szerdáig mindössze 8,5 százalékra nőtt, ami jelentős lépéshátrányt jelent az iOS 14 esetében tavaly ugyanezen időszakban regisztrált 14,5 százalékos értékhez képest. Magyarul a felhasználók nem igazán jöttek lázba az iOS 15 megérkeztétől.

Az Apple egyelőre még nem közölt hivatalos adatokat a szoftver generációváltása kapcsán, azonban, amennyiben a Mixpanel adatai a valóságot mutatják, akkor az Apple vélhetően nem ad majd ki számokat a vártnál kisebb frissítési hajlandóság kapcsán. Az amerikai gyártó idén júniusban arról számolt be, hogy az iOS 14 adaptációs rátája mintegy 85 százalékra tehető. 

A megszokottnál kisebb érdeklődés egyik oka lehet, hogy a felhasználóknak nem feltétlenül kell azonnal felpattaniuk az iOS 15-re, hanem bátran kitarthatnak az iOS 14 mellett. Ily módon ugyan elbukják a legfrissebb funkciókat, viszont továbbra is megkapják a fontosabb biztonsági frissítéseket.

Magyarul az Apple az iOS 15 megjelenését követően is folyamatosan frissíteni fogja az eggyel korábbi operációs rendszerét. Az új választási lehetőségnek elsősorban azok örülhetnek, akik valamilyen szervezet tagjaként (például céges, vagy iskolai felhasználók) használják iOS-es készülékeket, és akiknek különböző okok miatt az átlagosnál több időre van szükségük az iOS verziók közötti váltáshoz. 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése