Sokat várhatunk a megrendelt AirPods Maxekre

Tech Hírek   |   2020.12.09 - 09:18   |   Írta: L Ferenc   |   757
09. dec Sokat várhatunk a megrendelt AirPods Maxekre

Adott esetben csak tavasszal jön meg a most megrendelt fejhallgató.

Az Apple tegnap leplezte le legfrissebb termékét, az AirPods Maxet, ami nem más, mint egy abszolút felsőkategóriás, kiváló hangminőségűnek ígért fejhallgató. A high-end minőségnek persze szokás szerint alaposan megkérik az árát: az Egyesült Államokban 549 dolláros újdonság Magyarországon hivatalosan 234990 forintba kerül. 

Az említett összeg kifizetése azonban messze nem jelenti azt, hogy néhány napon belül garantáltan a fejünkre, illetve a fülünkre helyezhetjük a készüléket. Jól értesült források szerint az AirPods Max egyes kiviteleinek már az összes példányát eladták, ami konkrétan azt jelenti, hogy egy most megrendelt kék színű példány adott esetben csak 2021 márciusában lesz átvehető. A rózsaszín AirPods Max állítólag csak január második felében kerül szállítása, a zöld kivitel most megrendelt példányait pedig január első felében lehet majd kézbe venni.

Az Apple hivatalos magyar weboldala szerint az ezüst, zöld és rózsaszín AirPod Maxekre körülbelül 3 hetet kell várni, ami azt jelenti, hogy a most megrendelt fejhallgatók ideális esetben az idei év végén megérkeznek a megrendelőkhöz. Az asztroszürke és égkék verziók esetében jelentősen rosszabb a helyzet, ezekre a példányokra ugyanis az Apple hivatalos közlése szerint átlagosan 12-14 hetet kell várni. Ez nem mást jelent, minthogy aki most megrendeli ezeket a fejhallgatókat, az várhatóan csak március elején vagy közepén kapja majd kézhez azokat.

A 40 milliméteres hangszórókat felvonultató újdonság a gyártó H1-es chipjére épül, melyből a bal- és a jobb oldalra is került egy-egy példány. A másodpercenként 9 milliárd számítást végző technológia minden korábbinál fejlettebb zajszűrést és adaptív hangszínszabályozást tesz lehetővé. A zajszűréshez 3-3 kifelé hallgatozó, és 1-1 befelé irányított mikrofonot használ az Apple, és megkapjuk az AirPods Próból már ismerős Transparency Mode és Spatial Audio funkciókat is. 

Az egy feltöltéssel akár 20 órás üzemidőt biztosító Apple AirPod Max nem könnyű: az újdonság 385 gramm tömegű, vagyis jelentősen nehezebb, mint a 254 grammos Sony XM4. A szerencsés és gyors megrendelők az ígéretek szerint december 15-én vehetik majd át az első AirPod Maxeket, melyekbe 5 perc alatt 90 percnyi használatra elegendő energia pumpálható. 

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése