Bemutatkozott az Apple AirPods Max, a cég új saját márkás fejhallgatója

Apple Hírek   |   2020.12.08 - 16:30   |   Írta: ARPII   |   2539
08. dec Bemutatkozott az Apple AirPods Max, a cég új saját márkás fejhallgatója

Megosztó dizájn és lenyűgöző teljesítmény.

Hosszas várakozás és spekulációk után végre megjelent az AirPods Max, ami a gyártó H1-es chipjét használja és az első igazán nagy-teljesítményű eszköz lehet majd zenehallgatásra.

 

 

A fejhallgató az Apple által tervezett 40 mm-es dinamikus driver-eket (meghajtókat) használja majd, a cég szerint pedig a dupla neodímium mágnesgyűrűs motor minimálisra csökkenti a teljes harmonikus torzítást a hallható tartomány egészében. Az eredmény egységesen tiszta lejátszás, még teljes hangerőn is.

 

A fejhallgató az Apple H1-es chipjét használja majd, amiből kettőt kap majd, egyet-egyet mindkét oldalra, egyedi akusztikus dizájnnal és fejlett szoftverrel megtámogatva. Az Apple „Computational Audio” megoldása 10 audio magot használ fülenként, aminek segítségével 9 milliárd számítást is képes elvégezni másodpercenként. Az H1 lapka emellett Adaptive EQ, Aktív Zajszűrés, Transparency és Spatial Audio funkciókkal is rendelkezik.

 

Mindkét oldal rendelkezik 3, kifelé irányuló mikrofonnal, ezek ismerik fel a környezeti zajokat, 1-1 extra mikrofon pedig a fejes belsejében kapott helyet, ez figyelik a viselő fülébe jutó hangokat. A „Computational Audio” a H1-es processzorral kombinálva lehetővé teszi, hogy a zajszűrés folyamatosan alkalmazkodjon a külső körülményekhez, valós időben.

Ahogyan az AirPods Pro-ban, úgy itt is megjelenik a Transparency Mode és a Spatial Audio. Az AirPods Max-ben lévő giroszkóp és gyorsulásmérő segítségével, az eszköz nyomon követi a viselő fejének és az iPhone vagy iPad-nek a mozgását, ezeket összeveti, majd rögzíti az eszközhöz, amiről az audio érkezik, még akkor is ha mozgatjuk a fejünket.

Ezek a szenzorok optikaiakkal karöltve játszanak szerepet abban, hogy automatikusan fel tudja ismerni az eszköz, ha nem viseljük. Amint felhelyeztük, az AirPods Max elkezdi az audio lejátszását, és megállítja ha levesszük a fejhallgatót, vagy megemeljük az egyik fülpárnát.

 

A kötött-hálós fejpánt kialakítása lehetővé teszi, hogy a fejhallgató „lélegezzen” és ne izzadjon bele a fejünk. Emellett nagyban emlékeztet a HomePod termékek külső borítására is, az Apple szerint ez a dizájn: „Eloszlatja a súlyt és csökkenti a fejre nehezedő nyomást” lehetővé téve a hosszú kényelmes használatot.

A felső rész rozsdamentes acél erősítést kapott, aminek hála a fejhallgató erős és flexibilis is egyszerre, illetve könnyen fel tudja venni bárki fejformáját. A teleszkóposan állítható résznek hála könnyen változtatható a méret, emellett pedig erős tartást is biztosít, így nem kell majd állandó jelleggel azt igazgatni.

 

Mindkét fülpárna egy Apple által megálmodott mechanizmus segítségével csatlakozik a fejpánthoz, ezzel is csökkentve a nyomást ami a fejre nehezedne. Ez az új dizájn pedig lehetővé teszi, hogy az AirPods Max fülpárnáit függetlenül tudjuk forgatni.

A fülpárnák „akusztikusan tervezett memória habot” tartalmaznak, ami remek passzív zajszűrést eredményez majd. A Digitális Korona, az Apple elmondása alapján is a Watch-ra emlékeztethet minket, ennek a segítségével tudjuk állítani a hangerőt, illetve elindítani és szüneteltetni a lejátszást. Ezen felül lépkedhetünk is a számok között, válaszolhatunk és befejezhetünk telefonhívásokat és előhívhatjuk Siri-t.

 

Az Apple azt állítja, hogy az AirPods Max-szal 20 óra zenelejátszást, vagy beszélgetési időt érhetünk el, Aktív Zajszűrés és Spatial Audio bekapcsolása mellett, ami egy nagyon szép szám. A töltés pedig egy USB-C Lightning kábelen keresztül történik majd.

 

Kapunk még a csomagban egy Smart Case-t (okos tokot) is a fejhallgató mellé. Amikor ebben tároljuk az eszközt, akkor automatikusan belép majd egy alacsony energiaigényű állapotba, ezzel is növelve az akkumulátor időt.

Színek terén 5 féle opció közül választhatunk majd: Asztro Szürke, Ezüst, Égkék, Zöld és Rózsaszín. Ami pedig az elérhetőséget illeti, az eszköz csütörtöktől lesz megvásárolható $549-os áron, nálunk ez 234 990 Ft-ot jelent majd.

 

Forrás: StillApple, appleinsider

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése