Az Apple miatt bannolták a TheVR Twitch csatornáját

Tech Hírek   |   2020.10.23 - 09:00   |   Írta: H.A   |   2470
23. okt Az Apple miatt bannolták a TheVR Twitch csatornáját

Az Apple iPhone 12 bemutató esemény közvetítése miatt, bannolták Magyarország egyik legnézettebb Twitch csatornáját!

 

Akik a mai napig rendszeresen követik a TheVR munkásságát, azok hallhatták az egyik reggeli, Happy Hour műsorukban, hogy hamarosan felfüggeszthetik a srácok Twitch csatornáját bizonyos szerzői jogi követelések miatt. A szóban forgó adásban azt fejtegették, hogy ha ez bekövetkezik, akkor a korábbi évek, valamint a legutóbbi Apple esemény közvetítése miatt lesz és ez sajnálatos módon most be is következett.

 

 

A szomorú hírt TheVR Jani osztotta meg saját Twitterjén, aki megírta, hogy igyekeznek minél hamarabb tisztázni a dolgot és amint lehet, informálni fognak mindenkit a legfrissebb fejleményekről. Őszintén reméljük, hogy vissza fogják állítani a csatornájukat, hiszen a mai napig olyan minőségi tartalmakkal kedveskednek a hazai játékosoknak, amik követendő példák lehetnek a jövő streamereinek és más magyar tartalomgyártóknak is.

Facebookon is megírták, hogy az Apple eseményeknek köszönhető a kitiltás, amit engedély nélkül streameltek a Twitch platformján. Ahogyan a TheVR fogalmazott a Facebook posztban, ők nem tudtak arról, hogy a közvetítés külön engedélyhez lenne kötve:

 

“Ismertek minket, sosem kockáztatunk. Egyszerűen nem tudtunk róla, hogy bármilyen jogi akadálya van ennek. Ezerrel dolgozunk az ügyön, hogy minél hamarabb lássuk a megoldást erre a gondra”

 

TheVR Pistiék felvették már a kapcsolatot a copyright strike-ot küldő Apple tartalmait védő szervezettel és a Twitch jogi osztályával is. Egyelőre tehát nem marad más, mint a várakozás.

 

 

Várjuk a további fejleményeket az ügyben, és szurkolunk a srácoknak, hogy mielőbb visszakapcsolják a csatornájukat. 

UpDate#1: Időközben feloldották a fiúk Twitch csatornáján a bannt, így lehet újra örülni!

TheVR Jani nem rég kitweetelte, hogy feloldották a tiltást a Twitch csatornájukról, ami már újra elérhető a nagyközönség számára.

Forrás: Leet.hu / Metabro.hu

 

 

Kapcsolódó tartalmak:
Kommentek megjelenítése