Apple Watch 6 kívánságlista – Ezeket látnánk szívesen #1

Tech Hírek   |   2020.08.17 - 12:18   |   Írta: ARPII   |   2343
17. aug Apple Watch 6 kívánságlista – Ezeket látnánk szívesen #1

A tökéletesnél is van jobb?

Az okosórák piaca nem tegnap született, ezt jól mutatja az is, hogy már az Apple is a hatodik szériás modelljét fogja piacra dobni idén ősszel, ráadásul ők csak később szálltak be a bizniszbe. A késés ellenére az Apple Watch bemutatása óta egy olyan termék, aminek egyetlen másik sem érhet a nyomába, egy arany sztenderd, és ezt mint Android felhasználó mondom. Az almás óra évről évre jobb lett, előszőr GPS-t kapott, aztán eSIM kártya lehetőséget, kisebb házat, nagyobb kijelzőt, EKG mérési lehetőéget, és még sorolhatnánk.

Mostanra odáig fejlődött az eszköz, hogy szinte tökéletesnek is nevezhetnénk, ugyanis nagy kivetnivalót már nem igazán találhatunk rajta, mi viszont összeállítottunk Nektek egy listát, ami remélhetőleg az Apple mérnökeinél is hasonlóan néz ki.

 

Qi vezeték nélküli töltés

 

Az óra egy olyan kiegészítő, amit az ember nem szívesen vesz le magáról sűrűn, egy olyan eszköznél viszont, ami szinte naponta igényli a töltést ezt muszáj megtenni. Ezzel nem is lenne akkora gond, hiszen este fel tudjuk rakni töltőre, viszont ha utazás esetén elfelejtenénk a külön hozzá való töltőt, akkor bizony bajban lennénk, szerintem sok emberrel előfordult már hasonló.

Ez a töltő tulajdonképpen vezeték nélkül működik, ami az órához való kapcsolódást illeti, azonban mégsem Qi sztenderdes. Ennek a bevezetése rengeteg kaput nyitna meg, hiszen így egy vezeték nélküli töltőn tudnánk tölteni a telefonunkat, és az óránkat is, na meg az AirPods-ot. Arról nem is beszélve, hogy tavasszal felröppent pár pletyka, miszerint az Apple ismét tervezőasztalra rakta az AirPowert, aminek segítségével egyidejűleg tudnánk tölteni az előbb említett három eszközt. És ha már szóba jött az iPhone is, akkor töltési szempontból szintén jól jönne ha a telefonunk hátulján is tudnánk tölteni az óránkat, akárcsak egy Samsung vagy egy Huawei telefon esetében.

 

Vékonyabb dizájn

 

Az Apple Watch megjelenése nem sokat változott az első modell bemutatása óta, ami már 5 éve volt. Ez még a mai napig is jól néz ki, és az is praktikus, hogy az összes szíj passzol az összes órával, de ennyi idő után talán nem ártana kicsit felkavarni az állóvizet. Persze itt nem egy teljesen újra gondolt radikális dizájncserére gondolok, csupán csak arra, hogy kicsit megvékonyíthatnák a házat, és akár a hátsó kitüremkedést is csökkentenék egy leheletnyit, ez pedig éppen elég lenne ahhoz, hogy újnak hasson az idei óra is.

A már említett szíjak ugyan nem színváltósak, de attól függően, hogy éppen hogyan esik rájuk a fény, eltérhet a megjelenésük, míg a kijelző mindig egyforma marad. Az Apple-nek viszont erre is van megoldása, csupán az óránál még nem használták ezt a technológiát. Igen, most a True Tone-ra gondolok, ami már jól ismert az iPhone és MacBook Pro vonalnál, az almás cég pedig igazán beletehetné ezt a remek fícsört az okosórájába is.

 

Az utat mutató U1-es chip

 

Az iPhone 11 egy kevésbé ismert újítása az ultra-wideband technológia bevezetése az U1-es chippel, ennek a segítségével pedig könnyedén megtalálhatjuk a közelünkben lévő többi U1-el felszerelt eszközt. Egyelőre azonban, ha nincsen olyan ismerősünk, aki egy iPhone 11 boldog tulajdonosa, akkor nem érünk sokat ezzel az újdonsággal.

Éppen ezért lenne jó, hogyha az új Apple Watch is megkaphatná ezt a chippet, hiszen így ha elveszítenénk az iPhone 11-ünket házon belül, akkor az óránkon megjelenhetne egy nyíl, ami a telefon felé mutatna. Arról nem is beszélve, hogyha megérkezne a régóta várt AirTag, akkor már a kulcsaink miatt sem kéne aggódnunk.

 

Le a water lock móddal

 

Az Apple még a második generációs okosórája mellett mutatta be ezt az opciót, ami hasznos lehet hogyha úszni mennénk az Apple Watch-csal, vagy éppen elkapna minket egy jó kis nyári zuhé. Ennek azonban vannak hátulütői:

 

  • Manuálisan kell bekapcsolni
  • Lezárja az órát, így azt nem tudjuk kezelni
  • Furcsa hangot ad ki, miután eltávolította a hangszóróiból a vizet

 

Nos, ezekkel a lemondásokkal együtt kell tudnunk élni, és némelyiket még élvezhetjük is lassított módban. De tudjátok mi lenne még ennél is jobb? Ha nem lenne rá szükség. Nagy előrelépés lehetne a jövőben egy olyan Apple Watch-ot, ami egy speciális mód bekapcsolása nélkül is kiszolgálná az igényeinket.

 

Utazás lemondások nélkül, roaming és LTE

 

A jelenlegi Apple Watch-okban használt eSIM technológia sajnos nem támogatja a globális roamingot, így ha utazni szeretnénk, akkor sajnos erről le kell mondanunk. A 6-os széria megoldhatná ezt egy olyan eSIM-el, ami minden roaming egyezményt támogat, amit a mi szolgáltatónk is. Európán belül is akadnak problémák, de például Amerika és Európa között egyáltalán nincsen semmi átjárás, amiben az LTE is segíthetne.

 

Hogy néz ki a Ti listátok?

Mi ebben a két részes cikksorozatban próbáltuk Nektek összehozni azokat a dolgokat, amiket a szívesen látnánk az idei Apple Watch-tól. Nektek ez a lista hogyan festene? Írjátok meg nekünk kommentben, ha pedig nem láttátok volna a cikk második részét, akkor azt ezen a linken keresztül megtehetitek.

 

Forrás: Cult of Mac

 

Kapcsolódó tartalom:




Kommentek megjelenítése