Ezekre az új Emojikra számíthatsz idén ősszel

Tech Hírek   |   2020.02.02 - 11:40   |   Írta: Kosztalma   |   3362

Nemtelen Mikulást és bajszos menyasszonyt hoz magával az Emoji 13.0-s szabvány.

Ahogy telnek az évek, szinte mondhatni, hogy kialakult egy rendszer. Az Unicode Consortium bejelenti az új Emoji szabványt az év elején, aztán az Apple nyáron az Emoji napon bejelenti, hogy ősszel érkeznek az új Emojik. Ezután megjelenik az iOS következő változata szeptemberben, amit később egy .1-es frissítés kísér az új Emojikkal.

Idén se lesz ez valószínűleg másképp és már tudjuk is, hogy mi fog kerülni feltehetően az iOS 14.1-be a 13.0-s Emoji csomaggal, mert az Unicode Consortium kiadta a listát. Lesz itt nemtelen Mikulás és bajszos menyasszony is, úgyhogy vágjunk bele!

Az Emojipedia mindig a helyzet magaslatán áll, ha Emojikról van szó és ez idén sincs másképp. Készítettek egy majdnem 3 perces videót, ami bemutatja az összes új Emojit:

 

Érkezik a buboréktea, könnyezve mosolygó arc, szoptató szülő, transznemű zászló, ölelkező emberek, mutogató kéz (olaszos kéztartásra érdemes gondolni) és a nemtelen Mikulás is, hogy csak pár izgalmasat emeljünk ki.

Tavaly az Emoji 12.1 138 új nemtelen Emojit hozott, ezt bővíti most tovább a 13-as szabvány női vőlegénnyel, férfi menyasszonnyal és „Mx. Claus”-ként becézett nemtelen Mikulással.

2014 óta az Unicode Consortium minden évben a nagy tech vállalatok véleményére adva figyel arra, hogy az Emojik egyre kevésbé kirekesztőek legyenek. 2016 óta női verzióban is elérhetőek a munkákat reprezentáló Emojik, 2018 óta a vörösek sincsenek kirekesztve és idén eljön a bajszos menyasszony is.

Az Apple ha követi a korábbi évek rutinját, július 17-én, a nemzetközi Emoji napon megmutatja az új Emojikat, a Google valamikor ősszel frissíti az Android Emoji betűtípusát (béta verzióban várhatóan augusztusban), a Twitter pedig már felfedte, hogy ők is dolgoznak az új szabványon és az első pár ikonnal el is készültek:

Neked melyik a kedvenc új Emojid?

Forrás: szifon.com


Kommentek megjelenítése