Az LZ Play-el telepíthetők a Google alkalmazások a Huawei Mate 30 és Mate 30 Pro-ra

Tech Hírek   |   2019.09.24 - 15:37   |   Írta: H.A   |   3689
24. szept Az LZ Play-el telepíthetők a Google alkalmazások a Huawei Mate 30 és Mate 30 Pro-ra

Egy egyszerű, de igen veszélyes módszerrel telepíthetők a Google alkalmazások a Huawei Mate 30 szériára.

Hatalmas port kavart a Mate 30 és Mate 30 Pro bemutatója, hiszen ahogyan azt már a legtöbben tudják, a Huawei most bemutatott zászlóshajója az első, amelyben már hiányoznak a Google hivatalos alkalmazásai.

Az Egyesült Államok és Kína között folyó kereskedelmi vita okán kialakult helyzet nem egyszerű sem a gyártó, sem pedig a felhasználók számára. Igaz, a mobilt éppen csak, hogy bemutatták, már rengeteg találgatást hallottunk arról, hogy végül „felcsempészhetjük-e” a Google appjait a mobilra, vagy sem.

 

 

Kezdtünk megnyugodni, mikor Richard Yu, a Huawei fogyasztói elektronikákkal foglalkozó részlegének vezetője azt mondta, hogy a helyzetre való tekintettel „nagyobb szabadságot adnak a felhasználók kezébe”, de aztán újra jött a hidegzuhany, hiszen a kínai cég egyik szóvívője azt mondta, hogy nem tervezik feloldani a Mate 30-as széria bootloaderjét. Nyitott bootloader hiányában pedig búcsút inthetünk a biztonságos Google-alkalmazásoknak.

Persze számítottunk rá, hogy a szemfüles hackerek napokon, ha nem órákon belül találnak rá megoldást, hogy működjön például a Google térképe a Mate 30-asokon. Érkezett is egy módszer rá, hogy az új Mate szérián is visszaköszönjenek a Google appok, ám ez korántsem nevezhető biztonságosnak.

Nincs szükség hackelésre, rootolásra vagy bármi olyan műveletre, ami komolyabb szakértelmet igényel. Egyszerűen az LZ Play alkalmazás letöltésére van szükség, amelyen belül már futtathatjuk is a hiányzó appokat. Hogy ez mennyire biztonságos? Sajnos egyáltalán nem az.

Az LZ Play ugyanis nagyon magas jogokat kér az app futtatásához, ami eredendően rengeteg veszélyt rejthet. Ráadásul ezt nem is a hivatalos Play Store-ból szerezzük be, vagyis a Google egyáltalán nem ellenőrzi az LZ Play-t. Éppen emiatt ez a módszer egyelőre nem egy megbízható módja annak, hogy befoltozzuk a Mate 30-as széria réseit, és a vásárlásban gondolkodók többsége még nem nyugodhat meg. Persze emellett mindannyian abban bízunk, hogy az Egyesült Államok és Kína valahogyan részben megállapodik, és egy frissítés keretein belül elérhetővé válnak a hivatalos Google-alkalmazások.

Forrás: HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése