Terjeszkedik a Mac a számítógép-piacon

Tech Hírek   |   2019.04.11 - 16:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   3213
11. ápr Terjeszkedik a Mac a számítógép-piacon

Az Apple egyre nagyobb részét tudhatja magáénak az egyébként hanyatló számítógép-piacnak.

A Gartner és az IDC nemrég napvilágot látott elemzései szerint az Apple büszke lehet a Mac termékcsaládra, hiszen a számítógépeik az idei első negyedévben még nagyobb teret nyertek a piacon, mint a tavalyi év azonos periódusában.

Ez nem jelenti azt, hogy az Apple-nek több Mac-et sikerült értékesítenie, mint korábban. Az IDC szerint a globális PC-piac három százalékos visszaeséssel zárta az első negyedévet, amelyben az Apple részesedése 6,8%-ról 6,9-re nőtt. A Q1-ben így összesen 58,5 millió új számítógépet vásároltak világszinten, amelyek közül 4,06 millión az almás cég logója ékeskedett.

A globális visszaesés oka a jelentés szerint az, hogy az Intel nem képes elég processzort gyártani, ami főleg az alacsonyabb árkategóriában jelentkezik negatívan. Ennek ellenére az elemzők jelentősebb visszaesésre számítottak, tehát az 58,5 milliós globális eladás meghaladta a legtöbbek várakozását.

Az Apple visszaesése kisebb, mint a globális piacé, ám az IDC szerint jobb számoknak is örvendhetnének Cupertinóban, ha nem sértenék olyan problémák a Mac-ek eladásait, mint a MacBook Prók szériahibás billentyűzete.

A Gartner hasonló számokat tett közzé, ám ők 6,8 százalékra becsülték az Apple részesedését a szektorban. Az almások az Egyesült Államokban a legerősebbek, ahol az összes eladás 13 százalékát tudták bezsebelni a negyedévben. Ezzel szintén erősödött az Apple részesedése.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése