Kiderült, hogy melyik új iPhone-ból veszik a legtöbbet

Tech Hírek   |   2018.09.24 - 18:22   |   Írta: SzavaRicsi   |   3706
24. szept Kiderült, hogy melyik új iPhone-ból veszik a legtöbbet

Nem gondoltuk volna, hogy ez lesz az idei felhozatal legkapósabb modellje.

Ming-Chi Kuo máris jelentkezett a legfrissebb almás infókkal, melyek szerint az iPhone XS Max a magas ára ellenére is tarol a piacon. A híres Apple jós szerint a nagyobbik Max változat háromszor vagy négyszer jobban teljesít a piacon, mint a XS. Erre talán egyetlen elemző sem számított a bemutatók után. A 64, 256 és 512 gigabájtos változatok közül a középsőből veszik a legtöbbet, de az elemző szerint ez azért is lehet így, mert a legnagyobb tárhelyű változatból állítólag nem tudott eleget gyártani az Apple.

A színek tekintetében az új aranyat, illetve a jól megszokott asztroszürkét választják a legtöbben.

A jó hírek hallatán Kuo szerint 5-10%-kal több iPhone XS Max fogy majd az év hátralevő részében, mint amire korábban számított.

Ez mindenképp jó hír az Apple számára, már csak azért is, mert az iPhone XS Max 256 GB-os változatának szárnyalásával felfelé tolódik az az összeg, amelyet a techcég átlagosan keres egy mobil eladásával. Akár 770 dollár, azaz 210 ezer forint fölé is szökhet az iPhone-ok átlagára. Persze ebből mi, fogyasztók semmit sem érzékelünk majd, ez csak az Apple egyik statisztikája, ami a befektetők számára érdekes. Ennek tudatában arra számíthatunk, hogy tovább emelkedik az Apple értéke a tőzsdén.

A hírek szerint az olcsóbb iPhone XR kijelzőjének gyártásával sajnos még mindig küszködnek a beszállítók, de Kuo szerint ennek ellenére is ebből a modellből fogy majd a legtöbb az év második felében. A hazánkban 300 000 forintos alapárról induló, az Apple új dizájnvonalát követő okosmobilból várhatóan többet lesznek képesek eladni, mint a közel olyan jó, tízezrekkel olcsóbb, de régies külsejű 8 és 8 Plus-ból.

Kuo az új okosórákról is elmondta a véleményét. A mindig megbízható forrásokból értesülő elemző szerint a Watch Series 4 is jobban fogy, mint amire előre számítottak, így akár egymillió eladással is felülmúlhatják az előzetes spekulációkat. Nem kizárt, hogy akár 19 milliót is eladhat az új Watch-ból idén az Apple.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése