Videóban tesztelték a Watch Series 4 elesés észlelését

Tesztek   |   2018.09.23 - 11:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   5415
23. szept Videóban tesztelték a Watch Series 4 elesés észlelését

Amióta bemutatták az új Apple Watch-ot, talán arra várunk a legjobban, hogy végre teszteket lássunk az S4 elesésérzékelő funkciójáról.

Egészen eddig kellett várunk, hiszen a „What’s Inside?” youtube csatornán tesztelték az új almás okosórákat, az eredmény pedig érdekesen alakult.

Trambulinon vagy szivacson való elesésnél nem riasztott a Watch új funkciója, normál talajon ellenben már rákérdezett az óra, hogy valóban elesett-e a viselő. A videóban látottak alapján az eleséstől számítva körülbelül 10 másodpercre van szükség, míg a Watch feldobja a riasztást. Nagyon fontos, hogy mindenek előtt aktiválni kell a elesésérzékelést a Watch alkalmazásban a csatlakoztatott iPhone-on. Enélkül az okosóra nem figyeli, hogy elestünk-e.

 

 

Minden riasztásnál három lehetőséget ajánl fel az óra. Téves riasztásokra a „Nem estem el” választ adhatjuk, szerencsés esetben az „Elestem de jól vagyok” opció a megfelelő, a harmadik pedig a segélyhívás. Az Apple szerint ha egy percig nem reagálunk az óra jelzésére, és mindaddig mozdulatlanok is maradunk, akkor a segélyhívást magától indítja az eszköz.

A videóból kiderült, hogy a Watch észreveszi, ha puha talajon esett el a viselője. Kis esélyt látunk arra, hogy téves elesési riadókat fúj az Apple Watch, a kemény talajon való esést pedig egész jól felismerte az óra. Kíváncsian várjuk a többi tesztet ugyanerről a funkcióról.

Akit az is érdekel, hogy mi van az Apple Watch S4 belsejében, az nyugodtan nézze tovább a videót. Elvégre ez a youtube csatorna lényege is. A szétszedésnél összehasonlítják az új okosóra belsejét a Series 3-éval is. A szétszerelés mondjuk nem éppen szakszerű, hanem inkább barbár, de azért jó szórakozást kívánunk.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése