A powerbank a fesztiválozók legjobb barátja

Tech Hírek   |   2018.07.31 - 12:00   |   Írta: L Ferenc   |   1842
31. júl A powerbank a fesztiválozók legjobb barátja

Vásárláskor a kapacitás mellett a kimenetek számát és az árat is érdemes figyelembe venni.

Javában tart a fesztiválszezon, országszerte kedvükre válogathatnak a szabadtéri programok szerelmesei a több napos, több helyszínes rendezvényekből egészen szeptemberig bezárólag. Okostelefonokon rögzítjük jellemzően az élményeket, és ezekre az eszközökre fesztiválozók életét segítő applikációkat is telepítünk – a digitális programfüzettől a zseblámpafunkción át a kép-stabilizátor programokig. Ám ezek hamar lemerítik az akkumulátort, amire a powerbank, azaz a hordozható akkumulátor nyújt megoldást.

Egy átlagos okostelefon aktív üzemideje 10-12 óra, ami egy fesztivál hosszát tekintve, messze nem elégséges üzemidő. Egy fesztiválon joggal érezheti magát az ember elveszettnek lemerült mobiltelefonnal – sátrazáskor az éjszakai tájékozódásról már nem is beszélve. A legnagyobb kihívást egy kempingben vitán felül az áramhozzáférés jelenti. Ember legyen a talpán, aki ott több napot bosszankodás nélkül átvészel áram nélkül. Mindemellett a szülők sem viselik túl jól, ha gyermekük napokig nem elérhető.

Ilyenkor jönnek be a képbe a powerbank eszközök, melyek kiválasztásánál az igénybevétel határozza meg milyen típust érdemes választani, az árat viszont már több tényező befolyásolhatja. Az okostelefon és a tablet között nem csak kijelző, hanem akkumulátor méretbeli különbség is van, ami nagyban befolyásolja a töltésigényt. Egy tablet esetében nagyobb kapacitású, 15-20 ezer milliamper órás (mAh) powerbank ajánlott, míg egy okostelefon esetében már például egy 8-10 ezer mAh-s is elégséges.

A szerényebb tudású powerbankekkel egyszerre egy eszközt lehet feltölteni, azt is legfeljebb kétszer. A közép,- és felsőkategóriásak ereje három alkalomra is elég lehet, s akár több készüléket is táplálhatnak párhuzamosan. A hordozható telepek töltési idejében is nagy különbség tapasztalható, a leggyorsabb készülékek 3,5-4 óra alatt, míg a powerbankek többsége 8-12 óra alatt lesz újra 100 százalékos.

Egy 2000-5000 mAh kapacitású, egy készülék töltésére alkalmas külső akkumulátort már néhány ezer forint környékén beszerezhetünk. Az erősebb, 10000 mAh feletti kapacitással rendelkező, több készülék töltésére alkalmas társaik itthoni kiskereskedelmi ára 15-25 ezer forint közötti ársávban mozog. 

Érdemes körülnézni nálunk az oldalon is az eladó PoweBank termékek között.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése