Erre számítunk az idei WWDC-n - élő közvetítés a Használtalmán!

Tech Hírek   |   2018.06.02 - 20:53   |   Írta: SzavaRicsi   |   3212
02. jún Erre számítunk az idei WWDC-n - élő közvetítés a Használtalmán!

Jövő hét hétfőn kerül megrendezésre az idei WWDC, azaz az Apple fejlesztői konferenciája San Joséban.

Szokásunkhoz híven idén is élőben közvetítjük majd az eseményt, amelyet a következő cikkünkbe beágyazott élő blogon lehet majd követni. Már mi is javában készülünk, néhány hónapja pedig folyamatosan jegyezzük a pletykákat arról, hogy mégis mit mutathat majd be az Apple az idei konferenciáján. Az elmúlt egy hétben persze – ahogyan az lenni szokott – felgyorsultak az események, és egyre többet tudunk arról, hogy mik lehetnek az Apple tarsolyában.

Szoftver fronton biztosan eláraszt majd az Apple az újdonságokkal. Jöhet az iOS 12, a macOS 10.14, a tvOS 12, a watchOS 5 és egy új HomePod rendszer is. A maces operációs rendszer érkező változatáról épp nemrég szivárogtak ki képek, amelyből szinte biztosak lehetünk, hogy érkezik egy „dark mode” nevezetű sötétebb üzemmód, az új Xcode és a News alkalmazás is. Arra is sokan várnak, hogy megnyíljanak bizonyos kapuk az iOS és a macOS között, azaz valamiféle cross-platform funkció érkezzen a két rendszer összekötésére.

A többi operációs rendszerről eddig nem igazán szivárogtattak semmi konkrétat, úgyhogy érdemesebb lehet elolvasni azt az írásunkat, amelyben az iOS 12-től elvárt funkciókat gyűjtöttük össze.

A hardvereket egyelőre hatalmas kérdés övezi. Kíváncsian várjuk, hogy lesz-e „one more thing”, azaz előrántanak-e valamiféle megeleptést az Apple-nél, vagy betalált a Bloomberg számítása, miszerint az Apple egyáltalán nem hoz semmilyen új eszközt sem a WWDC-re.

Ami biztos, hogy az iPhone SE 2 lehetősége még mindig ott lóg a levegőben, ahogyan a MacBookokra és az iMacekre is ráférne már egy frissítés. Az olcsóbb MacBook Air utód miatt is sokan izgulnak, de sajnos nagyon kevés rá az esély, hogy az Apple hétfőn bemutatja ezt a gépet.

Mindeközben a Beats-nél is mozgolódás van, ugyanis egy napokban megjelent hír szerint az Apple által felvásárolt márka egy olcsóbb HomePod alternatívával rontana be az okoshangszóró piacra.

Tartsatok velünk hétfőn 18:30-tól itt a HasználtAlmán, ahol egy élő blog keretein belül közvetítjük majd nektek a WWDC eseményeit. Érdemes nem lemaradni az Apple éves konferenciájáról, hiszen időnként nagyon nagyot robbantanak az almások ezen a rendezvényen.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése