Erre készül az Apple a saját önvezető rendszerével

Tech Hírek   |   2018.05.24 - 11:47   |   Írta: SzavaRicsi   |   2191
24. máj Erre készül az Apple a saját önvezető rendszerével

Saját autót már nem, de saját önvezető rendszert továbbra is fejleszt az Apple.

Az Apple nyílt titokként kezelt autós programja, a Project Titan nem éppen úgy sikerült, ahogyan azt előre tervezték. Egy új autó megtervezése rengeteg gonddal jár, mindez pedig nagyon nehezen kezelhető, ha a csapatban belső egyet nem értések is felbukkannak. Az Apple autós projektje így 2016-ban többször is vezetőt váltott, míg az év végén Tim Cook dobta a saját autó ötletét.

A kissé megcsappant létszámú csapatot egy új, az eddigihez közel álló projekthez csatolták. A saját önvezető elektromos autóból csak az önvezető rendszerre kezdtek koncentrálni. Tim Cook maga is elmondta egy interjúban, hogy a közeljövő tech világának egyik legmeghatározóbb jelenségeként tekint az autonóm közlekedésre.

A rendszer tesztelését az Apple önmagán kezdené meg. Tavaly augusztusban kiderült, hogy az almás cég egy belső önvezető fuvarozó rendszer kialakítását tervezi. Az elképzelés szerint hagyományos gyártóktól vásárolt autókba szerelnék az önvezető technológiájukat, hogy így fuvaroztassák az alkalmazottakat a Palo Altói épületeik között.

Ehhez a projekthez már meg is született az első nagy beruházás, hiszen az Apple a napokban írt alá egy szerződést a Volkswagennel, T6-os Transporterek vásárlásáról. A rendszer tesztelésére eddig Lexus SUV-ket használt az almás cég, de a német furgonok bizonyára már az alkalmazottak fuvarozására szolgálnak majd.

Ez lesz az első, hogy az Apple hasznát is veszi az általa fejlesztett önvezető rendszernek. Jó hír, hogy máris alkalmazni tudják a fejlesztést, mégis kissé aggasztó, hogy bizonyos források szerint a tech cégnek eddig gőze sincs, hogy mit tud majd kezdeni a fejlesztésével.

Forrás: AppleRider/MacRumors




Kommentek megjelenítése