Az iPad Pro és az iPhone X bezsebelte az év kijelzője díjatkat

Tech Hírek   |   2018.05.18 - 14:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   2016
18. máj Az iPad Pro és az iPhone X bezsebelte az év kijelzője díjatkat

Két Apple termék is a listák élére állhatott.

A Society for Information Display idén is megítélte, hogy mely eszközökbe kerültek a legjobb kijelzők. A listák élén két Apple eszköz is megjelent: az iPad Pro 10,5 és 12,9 inches, illetve az iPhone X 5,8 inches megjelenítője is díjat érdemelt.

A bizottság a 2017-es év legjobb minőségű és leginnovatívabb kijelzőit kereste. Az iPad Pro a 120 Hz-es képfrissítésű adaptív ProMotion technológiával érdemelte ki az elismerést, amellyel a méretes tablet sokkal kényelmesebb képpel szolgál a szemnek. Nem hiába, hiszen ez a standard 60 Hz-es LCD kijelzők dupláját jelenti. Az SID külön kiemelte, hogy a fogyasztói piacon az iPad Pro az első, amelyben a témához illően adaptívan változik a képfrissítési ráta, azaz gyors mozgásoknál kiélvezhetjük a 120 Hz adta előnyt, de ha nem indokolt, a képernyő akár 24 Hz-re is csökkentheti a teljesítményét.

Az iPhone X 5,8 inches True Tone kijelzője a HDR és Dolby Vision támogatással könnyedén emelkedett a konkurens okostelefonok fölé. A 458 ppi-s pixelsűrűséggel büszkélkedő, az egész előlapot betöltő képernyő feledésbe merítette a fizikai gombokat is, így mostanra mindent érintésekkel kontrollálhatunk. Az Apple először alkalmazott OLED kijelzője egymillió az egyhez kontrasztaránnyal, és az iPhone-okhoz méltó színkezeléssel kifogástalan képet vetít az okostelefon teljes előlapjára, amit az SID a 2018-as év legjobb kijelzője díjával ismerte el.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése