A Samsung legújabb reklámja konkrétan az Apple-ön való csúfolódásról szól

Tech Hírek   |   2018.05.17 - 21:30   |   Írta: N Marcell   |   8620
17. máj A Samsung legújabb reklámja konkrétan az Apple-ön való csúfolódásról szól

iPhone így, iPhone úgy.

A reklámgépezet egy pillanatra sem áll meg: ezúttal a Samsung publikált egy videót, amiben a Galaxy S9 készülékét népszerűsíti. A videó azonban a szokásos fényezés helyett az alattomosabb utat választotta: egy az egyben az a koncepció, hogy bemutassák, mekkora szívás iPhone-nal az élet - és milyen halálosan egyszerű lesz abban a pillanatban, amint Samsungra vált az ember. 

 

 

A lány utazásra indul, a testvérét látogatja meg. Már a reptéren megfagy az anyja által csak teknősemojival jellemzett iPhone 6, az élmény pedig az út további részein sem javul. Minden alkalmazás laggol és használhatatlan, az unott Apple Store alkalmazott pedig letudja a “vedd meg az újabbat” felszólítással. Az úton is a notch frizurájú járókelők ijesztgetik főhősnőnket, aki nem bírja tovább: azonnali hatállyal beruház egy Galaxyra. Természetesen a happy endinget anyuval is meg kell osztani, egyből repül is az üzenet, mekkora teher került le a hölgyemény hátáról. Lássuk, mi is a probléma az egésszel. 

Kezdjük a legszembetűnőbbel: a reklám nem az iPhone X-ből (de még csak nem is a 8-asból) űz gúnyt, hanem a 4 évvel ezelőtti (!) iPhone 6-ból. Itt a Samsung öntudatlanul szúrja tökön magát: az csak a kisebb gond, hogy több ismerősöm is panasz nélkül használja a 6-os iPhoneját, az a nagyobb, hogy a szintén 2014-ben megjelent Galaxy S5 manapság szinte teljesen használhatatlan. A mai standardhoz képest rettenetes a telefont alkotó anyagok minősége (az iPhone 6 alumínium kialakítása mérföldekkel időtállóbb, mint a műanyag), a hardverről és szoftverről meg ne is beszéljünk - az ember szinte örül, ha az appok elindulnak rajta (a rettenetes lassúságról és értékállótlanságról pedig még szót sem ejtettünk). 

 

 

Ezzel szemben az iPhone 6 tartja magát: ahogy mondtam, több ismerősöm is elégedett vele. Persze, lehet jönni a battery throttlinggal, de ha a hangzatos “Az Apple lassítja a telefonodat”-típusú szalagcímek mögé nézünk, akkor talán észrevesszük, hogy ez a funkció is a mobilok élettartamának meghosszabbítását szolgálja. Be kell látni, hogy a vágtató technológia mellett a 4 éves telefon lassulni fog - az Apple legalább rád bízza a döntést, hogy a kettő rossz közül melyiket választod. 

Ezek után még lehet azon csámcsogni, hogy a Samsung tényleg a régebbi telefonnal rendelkezők kedvéért vette támadásba az iPhone 6-ot, vagy mert az iPhone X hardvere erősebbnek bizonyult, mint a Galaxy S9-é. Senki sem tudja. Az S9 egy jó telefon, éppen ezért egy ilyen gyengén kivitelezett piszkálódásnál sokkal-sokkal többre is tellett volna a Samsung részéről. 

Forrás: AppleRider/MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése