Az iPhone X legyőzte a Samsung Galaxy S9-et a tesztekben

Tesztek   |   2018.03.04 - 20:26   |   Írta: Máté Gergő   |   16312
04. márc Az iPhone X legyőzte a Samsung Galaxy S9-et a tesztekben

Az új Galaxy S9 és S9+ kamerája jobb, mint az iPhone X-é, de a benchmark programok tesztjeiben alulmaradnak a Samsung zászlóshajói.

Az Exynos 9810 chip-pel felvértezett Samsung Galaxy S9-es készülék az AnandTech oldalán közzétett eredmények szerint minden tesztben alulmaradt az A11-es chip-pel szerelt iPhone X-el szemben. Szinte hihetetlen, de az új Galaxy S9-est még az A10-es chip-pel rendelkező iPhone 7-es is legyőzte. A Samsung két különböző chip-pet szerelt az új Galaxy készülékekbe: az Exynos 9810-et és a Snapdragon 845-öt.

Az Exynos 9810 ugyan jobb teljesítményt nyújt, mint a Snapdragon 845, de alulmarad az Apple A11 Bionic chip-hez képest. A single-core GeekBench 4 tesztben például az Exynos 9810 az "integer and floating point" (egész szám és lebegőpontos szám számítás) teszten 3.724 és 3.440 pontot ért el, míg az A11-es chip 4.630 és 3.958 pontot, az A10-es chip pedig 4.007 pontot.

A WebXPRT teszten HTML5 és JavaScript alapú feladatok számítási idejét mérik, ezen az iPhone X A11-es chip-je 352 pontot szerzett, miközben az Exynos 9810 csak 178 pontot szerzett, a Qualcomm Snapdragon 845 pedig 291-et.

Hasonló eredmények születtek a Speedometer 2.0 teszten is, ahol az iPhone X (A11), az iPhone 8 (A11) és az iPhone 7 (A10) mind jobb teljesítményt nyújtottak, mint a Samsung új készülékeinek processzorai. Az AnandTech az Exynos alapú Galaxy S9 egy demo változatával végezte a teszteket, ami magyarázatot adhat arra, hogy miért nyújtott ilyen alacsony teljesítményt a készülék. Viszont a Qualcomm chip-pel felszerelt Galaxy S9-es is rendre alulmaradt az Apple készülékeihez képest. A grafikus teljesítményt tekintve elmondhatjuk, hogy ismét az iPhone X került ki győztesként a tesztekből.

Egyértelmű, hogy a Samsung új készülékei alulmaradtak az iPhone X-el szemben a chip-pen és a grafikus processzoron végzett teszteken. A CNET viszont arra is rávilágított, hogy a Galaxy S9 és a Galaxy S9+ megmaradt a 2D arc és íriszfelismerés rendszerénél és nem versenyezhetnek az Apple 3D-s arcfelismerő technológiájával.

A Galaxy S9 és a Galaxy S9+ 2D-s arcfelismerő rendszert használ

A Galaxy S8, amely ugyanazt a 2D-s arcfelismerő technológiát használta, mint az utódja könnyedén átverhető volt egy fotóval. A Galaxy S9-es írisz felismerő rendszere amely "immár képes nagyobb távolságról felismerni az egyedi írisz mintázatokat" pedig gyakorlatilag megegyezik az előző generációs készülék rendszerével.

Mivel a Samsung arcfelismerő rendszere nem annyira biztonságos, mint a Face ID, a dél-koreai vállalat továbbra is ellátta a készülékeit az ujjlenyomat felismerővel, azzal a biometrikus azonosítási rendszerrel, amelyet az Apple már kihagyott az új készülékeiből a Face ID bevezetése miatt.

Az Apple Face ID egy olyan 3D-s arcfelismerő rendszer, amely pontokat használ a személy arcának feltérképezéséhez. Fotókkal nem lehet becsapni.

A KGI Securities elemzője, Ming-Chi Kuo szerint a Android-os okostelefonok két és fél évvel le vannak maradva az Apple készülékeihez képest, ha az arcfelismerési technológiákat vetjük össze. Még sok időbe telhet, mire a Samsung egy a Face ID-hoz hasonló rendszerrel áll elő, amivel lecserélhetné az ujjlenyomat olvasó rendszerét.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése