Az Apple az Amazon és a Google után végzett a "pozitív társadalmi hatás" felmérésen

Tech Hírek   |   2018.04.22 - 19:43   |   Írta: Máté Gergő   |   2401
22. ápr Az Apple az Amazon és a Google után végzett a

A Recode és a SurveyMonkey közös kutatásából kiderül, hogy az amerikai felhasználók mely vállalatokat gondolják a leginkább pozitív hatásúnak a társadalomra.

Az első helyen végzett az Amazon, amely megszerezte a szavazatok 20 százalékát. Második lett a Google 15 százalékkal és harmadik az almás vállalat 11 százalékkal. A Cambridge Analytica botrány ellenére a Facebook-nak sikerült megszereznie a szavazatok 10 százalékát - és ezzel a negyedik helyet. A felsoroltakon kívül más vállalatokra a kérdőívet kitöltők 20 százaléka szavazott.

Az ügyvezető igazgatók küzűl Jeff Bezos-t tartották a legnagyobb hatásúnak az emberek mindennapi életére, a szavazók 22 százaléka voksolt rá. Sundar Pichei, a Google vezetője 18 százalékot szerzett, mögött pedig Mark Zuckerberg végzett 17 százalékkal. Az Apple ügyvezető igazgatójának, Tim Cook-nak nem sikerült dobogós helyet szereznie.

A Recode szerint a szavazás eredménye nem volt különösen meglepő, leszámítva, hogy a Facebook az elmúlt hetek botrányai ellenére is ilyen jól szerepelt. Az Amazon régóta a legkedveltebb vállalatnak számít és ezt a mostani felmérések is igazolták.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése