Elon Musk végleg szakított a Facebookkal

Tech Hírek   |   2018.03.24 - 10:01   |   Írta: N Marcell   |   7469
24. márc Elon Musk végleg szakított a Facebookkal

A saját profilja, valamint a Tesla és SpaceX profiljai is törlésre kerültek.

Elon Musk, a 21. század talán legismertebb vállalkozója, nemes egyszerűséggel eltávolította mind a saját, mind a vállalkozásaihoz tartozó Facebook-oldalakat, melyeket több mint kétmillió ember követett. A múlt héten kirobbant Cambridge Analytica botrány hatására indult meg a profil-törlő mozgalom; kiderült ugyanis, a Facebook szándékosan van úgy kialakítva, hogy atadbányász cégek hozzáférhessenek a felhasználók profiljaihoz, természetesen azok beleegyezése nélkül. A Cambdrige Analytica nevű cég is ezt a kiskaput használta ki, mikor több mint 50 millió Facebook-profilt fésültek át annak érdekében, hogy megtudják, milyen politikai beállítottságúak a tulajdonosaik. Ezek után rengetegen döntöttek úgy, megszüntetik a felhasználóikat a Facebook térdre kényszerítésének céljából. Mostantól közöttük van Elon Musk is, akit komolyan felbőszített az eset. 

 

 

“Mi az a Facebook?”

 

Amikor valaki megkérdezte, mit szándékszik tenni a SpaceX oldalával, azt válaszolta, nem is emlékszik, hogy van neki. Mikor a Tesláéról faggatták, kijelentette, hogy mindenképpen törölni fogja, mondván “amúgy is bénán néz ki.” 

“Sosem használtam a Facebookot, így nem fogom eljátszani a mártírt, akinek cégei hatalmas veszteségen mennek majd keresztül. Mivel nem hirdetünk és fizetünk ott semmiért, így egyszerűen nem érdekel.” 

Az Instagramot egyelőre jóvá hagyta, bizonyos fokú óvatosság mellett. 

 

 

Muskot az sem zavarta, hogy személyesen ismeri Mark Zuckerberget, a Facebook alapítóját - nyilván nem javított Zuckerberg helyzetén, hogy többször összeszólalkozott a dél-afrikai vállalkozóval. 

Ti mit gondoltok? Oly sok év után véget érhet a Facebook uralma? 

Forrás: AppleRider/CNN

Kapcsolódó cikkek:

 


Kommentek megjelenítése