A Doogee V az iPhone X és a Galaxy S9 klónja

Tech Hírek   |   2018.01.07 - 21:00   |   Írta: Máté Gergő   |   13203
07. jan A Doogee V az iPhone X és a Galaxy S9 klónja

Nagyon kevés az eredeti ötlet az okostelefonok piacán.

De mit is várhatnánk egy olyan szegmensben, ahol a gyártók mindössze három alapanyaggal, az üveggel, a műanyaggal és a fémmel variálhatnak? Szinte természetes, hogy időnként a konkurenciához nagyon hasonló dizájnnal rukkolnak elő.

Néhány készülékről persze joggal mondhatjuk, hogy túlzottan hasonló egy másikhoz, és a kínai gyártók hajlamosak teljesen lemásolni a nagyobb gyártók zászlóshajóit. Az utóbbi kategóriába sorolhatjuk a Doogee V-öt is.

A Doogee V egy olyan Android-os készülék, amelyet a kínai piacra terveztek, ám egyelőre még nem jelent meg, megjelenésében pedig mindenki számára ismerős lesz, aki egy kicsit is nyomon követi az okostelefonok piacát. A kijelzője 6.2 hüvelykes, méghozzá minimális kávával. Ez szinte általános tulajdonsága a mai Android-os készülékeknek, viszont a kerekített sarkai miatt már jobban emlékeztet az iPhone X-re. A kamera bemélyedése a készülék kijelzőjének a tetején szintén az új Apple dizájnt idézi. A Doogee V esetében viszont nem találunk itt olyan szenzort, mint az iPhone-nál, ellenben ide került a kamera, a hangszóró és a fényérzékelő.

Ha vetünk egy pillantást a készülék hátuljára, akkor a Samsung Galaxy S9-hez hasonló függőleges kameraelrendezést találunk. Az alsó káva is nagyon hasonlít a Galaxy S8/S9-hez.

Ami viszont mindkét készüléktől megkülönbözteti, az a kijelző alá beágyazott ujjlenyomat érzékelő. Ilyennel sem az Apple, sem pedig a Samsung zászlóshajói nem rendelkeznek. Most, hogy ez a gyártási folyamathoz közel álló készülék megkapta az újítást, reméljük a többi gyártó is követi a példáját 2018-ban. Minél hamarabb elfeledhetjük az okostelefonok hátuljára tervezett ujjlenyomat olvasókat, annál jobb!

Forrás: AppleRider/RedmondPie

Kapcsolódó cikkek: 

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése