Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván a Google Shopping

Tech Hírek   |   2017.12.01 - 06:59   |   Írta: Máté Gergő   |   3250
01. dec Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván a Google Shopping

Ezek a legjobb Google tippek a karácsonyi ajándékok felkutatására.

A karácsonyi készülődés során nagy segítséget nyújthat az okostelefonunk, mellyel könnyedén kereshetünk ajándékokat. Idén sem leszünk egyedül: A statisztikák szerint többször kutatunk egy adott termék után a mobilunkról, mint korábban bármikor. Jó példa erre, hogy a Black Friday akciók ideje alatt a „best” (legjobb) kulcsszóra történő keresés megduplázódott a tavalyi és a tavalyelőtti évhez képest. Ráadásul a keresés során rengeteg szempontot veszünk figyelembe, többek között a csomagolást is. Az „unboxing” (kicsomagolási videók) mobilon történő lejátszási ideje annyira megnövekedett, hogy ezen időtartam alatt 20 milliószor megtekinthetnénk az Igazából Szerelem című klasszikust. Mielőtt kétségbeesetten elkezdenénk belemerülni az ajándékok utáni kutatásba érdemes lehet megismerni az olyan segítő szolgáltatásokat, mint amiket például a Google-is a rendelkezésünkre bocsátott. Ezek nagyon hasznosak lehetnek a böngészés, a keresés, az összehasonlítás és a beszerzés során.

A legjobban keresett ajándékok

Mint minden évben, most is akad néhány olyan termék, amely kiemelkedően népszerű. A Black Friday akciók során az alábbiakat keresték a legtöbben:

Klasszikus márkákat, mint az AppleVansCanada Goose és a Nike Air Jordan Retro 11 

Hírességek nevével fémjelzett termékek, mint például a Kevin Durant’s Nike KD 10Pharrell x adidas és a Rihanna’s Fenty Beauty

Játékosoknak szánt termékek: Razer okostelefonokNintendo Switch, és a Call of Duty WW2

Állítsd össze a bevásárlólistádat egy pillanat alatt

A Google-nél teljesen újratervezték az okostelefonos vásárlást, főképpen azzal, hogy több termékinformációt helyeztek előtérbe. A „Quick View” gombbal a Google Shopping-ban olyan részletekhez juthatunk, mint a nagyobb kép, a termékleírás, megjegyzések és értékelések. Ezek segítségével könnyedén megtudhatjuk, hogy jó vásárt csinálhatunk-e az adott termékkel. Ha egy termék megfelelőnek tűnik, de mégsem pontosan az, amire vágytunk, akkor egy kicsit lejjebb tekerve (illetve lejjebb mozgatva a képernyőt) hasonló termékeket láthatunk felsorolva.

Gyorsabb és egyszerűbb keresés, összehasonlítás és leszűkítés

Az ünnepi készülődés során rengetg időt felemészthet a megfelelő ajándék keresése. A Google számolt azzal, hogy a leggyakoribb mobilról történő vásárlási tevékenység a keresés és az összehasonlítás, éppen ezért létrehoztak egy úgynevezett knowledge panel-t. Ezzel könnyebben találhatunk termékképeket, videókat, leírásokat és sok mást is.

A lehetőségek szűkítésére és a mélyebb betekintés érdekében a Google vásárlási tippeket ad kategóriánként (például kávéfőzőkhöz vagy varrógépekhez).

A keresésünkhöz ajánlott termékeket is kaphatunk a Google.com-on, amelyeket akár össze is hasonlíthatunk más hasonló termékekkel az értékelések, ár és más rendezések alapján. Bizonyos elektronikai termékekre történő keresés esetén (például notebook-ok, okostelefonok) figyelmeztetést kapunk, ha nem a legújabb/legjobb modellt keressük: “newer model available” (újabb modell elérhető).

 

Vásárlás a Google Asszisztens segítségével

Érdekes funkció lehet a Google Asszisztenssel történő vásárlás. Amennyiben arra vagyunk kíváncsiak, hogy az adott terméket hol tudjuk megvásárolni, akkor az “Ok Google, where can I buy…” mondattal kaphatunk erről felvilágosítást, illetve az “Ok Google, buy…”.-al véglegesíthetünk egy vásárlást. A Google Home eszköz segítségével akár rendszeresíthetjük is ezeket a vásárlásokat, egyesek már a hétköznapi kellékeket, mint a papírtörlő vagy a kutyaeledel is a Google Asszisztens segítségével szerzik be.

Kapcsolódó cikkek:

Apple  Termékek - Árak és Vásárlás a HasznaltAlma-n! 

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentés

MentésMentésMentésMentés


Kommentek megjelenítése