„Az iPhone X az első Apple telefon 2014 óta, ami lázba hozott”

Tech Hírek   |   2017.10.17 - 23:18   |   Írta: Pausch Rita   |   14990
17. okt „Az iPhone X az első Apple telefon 2014 óta, ami lázba hozott”

Amikor egy neves tech újságíró is ráizgul egy új telefonra, az a készülék már tudhat valamit…

Zach Epstein, tech újságíró a BGR-től olyan gondolatokat fogalmazott meg, amelyek sokak véleményével egybecsengenek manapság:

„2007 óta, az első modelltől kezdve iPhone-t használok. Előtte Nokia készülékem volt, de ahogy láttam az iPhone bemutatóját, tudtam, hogy a kedvenc finn telefonom lecsengett. Vettem magamnak egy iPhone-t, amikor júniusban elérhetővé vált. Úgy gondoltam, hogy használom 1-2 évig, amíg a Nokia előrukkol valami nagyobb dobással. Hát, a dolgok nem egészen így alakultak. Most, egy évtizeddel később, még mindig egy iPhone van a zsebemben, és 2007 óta minden egyes nap az volt.

Számomra nincs ennél jobb telefon. A szoftver összehasonlíthatatlan, az alkalmazások minősége páratlan, a cross-platform integráció a macOS-szal fantasztikus, és maguk a telefonok letisztultak és a leggyorsabbak. Persze ettől még nem lesznek feltétlenül izgalmasak is. Mint számtalan másik Apple felhasználó, egy kicsit ráuntam az iPhone-ra az utóbbi években. Valójában, ha a munkám nem követelné meg, hogy mindig a legfrissebb és legjobb iPhone-om legyen, akkor még mindig az iPhone 6s-t, vagy akár egy iPhone 6-ot használnék. De idén, az Apple végre újraálmodta az okostelefonját, hogy megalkossa az iPhone X-et, és évek óta ez az első olyan telefon, ami érdeklődést váltott ki belőlem.

Amikor szeptemberben az iPhone 8 Plusról írtam, azt tárgyaltam, hogy milyen megkapó és erőteljes is a készülék, széles merítésben is a világ legjobb okostelefonja. Valamint azt is leírtam, hogy mennyire hihetetlenül unalmas is egyben. Leginkább egy iPhone 6sss Plus.

Az Apple-nek vannak igazán remek ötletei a szoftver oldalon. A telefonok kameráját minden évben továbbfejlesztették, és az iPhone 8 Plusé a legmeggyőzőbb mobil fényleső, amit valaha is teszteltem. De a telefon dizájnja merő unalom. 2014-ben csodás volt, 2015-ben elment, 2016-ban kezdett unalmas lenni. Mostanra már bosszantó.

A lényeg egy: az az okostelefon-dizájn, ami 2014-ben nagyszerű volt, 2017-ben már cseppet sem az.

A dolgok megváltoztak, a dizájn fejlődött. Az Apple 2017-es készülékkínálata mégis a múltban ragadt. Vagyis, pontosabban a készülékkínálat 75 százaléka. Továbblépve az iPhone SE külsején (2012-ben tervezték) és eltekintve az iPhone 8 és 8 Plustól (2014-ben tervezték), elérkezünk az iPhone X-hez. Ez viszont a mai teljes-kijelzős okostelefon trendeket egészen új szintre emeli.

Nem csoda, hogy az Alma rajongók is belelkesültek az iPhone X miatt. Noha a készülékről már egy hónapja lerántották a leplet, mégis sokan eldobják az agyukat, ha az Apple alkalmazottakat a telefonnal látják szaladgálni. Miért? Nos, azért, mert mindenki kiéhezett az új iPhone dizájnra. Ráadásul az egész továbbmutat mindezen, hiszen ez egyébként is egy lenyűgöző készülék.  

Amikor az iPhone X-ről használat közbeni képek kerültek fel a Redditre, amelyek egyébként semmilyen új részletet nem árultak el a telefonról, az emberek teljesen odavoltak. Tudjátok, mit? Már nálam is kezdődik ez.

Sohasem izgat majd annyira az iPhone X, amennyire a vérbeli Apple rajongókat. Őszintén, valószínűleg semmi sem izgat majd annyira, amennyire az iPhone X a vérbeli Apple rajongókat. De ettől még az iPhone X tényleg egy izgalmas darab, és már én is kezdem ezt átérezni. Minél több képet látok róla, és minél többet beszélnek róla azok emberek, akik már használják, egyre jobban érdekel.

Az almás cégnek sikerült megalkotnia a kategória legjobb képernyő-telefontest arányát, és a Samsungtól származó OLED kijelző is megér majd egy misét. Elég csak azt látni, hogy hogyan nyilatkoznak róla azok, akiknek már volt szerencséje a telefonhoz.

A karcsú dizájn és lenyűgöző képernyő a világ leggyorsabb mobil processzorával rendelkező telefonban, kiegészítve egy olyan kamerával, ami még az iPhone 8 Plusénál is jobb, az már valami! Nem tudom, hogy mi kellene még egy okostelefonba 2017-ben…”

Na, egyetértetek Zach-kel?

Forrás: Applerider/ BGR

Kapcsolódó cikk:

​iPhone X Árak és Vásárlás

MentésMentés


Kommentek megjelenítése