Hát, ezért késnek az iPhone X készülékek!

Almás Pletykák   |   2017.09.27 - 23:05   |   Írta: Pausch Rita   |   5610
27. szept Hát, ezért késnek az iPhone X készülékek!

A Wall Street Journal kiderítette, miért nem kapható még a várva várt „tízes”: Rómeó és Júlia tehet róla!

A WSJ igyekezett megtudni, vajon mi is lehet az oka, hogy az új iPhone-ok nem egyszerre kerültek az üzletek polcaira. A nagynevű orgánum az Apple beszállítóitól származó jelentésre hivatkozik, miszerint a 3D érzékelők előállítása körül bizony problémák akadtak. Ezért csúszik az iPhone X tömeggyártása.

A napokban már kikerült az az infó is, hogy az Apple beszállítói a TrueDepth kamerába való 3D érzékelő előállítási nehézségeivel küzdenek. A szenzor-problémák állítólag annyira súlyosak, hogy napi „csak” tízezres nagyságban gyártják a remegve várt és cseppet sem olcsó telefont, miközben 40-50 millió darabra van előrendelés. Aú!  

A WSJ igyekezett utánamenni, hogy pontosan mi is a helyzet ezekkel az érzékelőkkel. A beszállítóktól azt a választ kapták – állítólag – több ízben is, hogy a probléma egy komponenspárral kapcsolatos. Merthogy az érzékelő egy alkatrészpárból áll, és az egyik sokkal több gondot okoz a másiknál...

A Rómeó és Júliaként emlegetett alkatrészpár amolyan jin és jang páros, ami az arcfelismerő rendszer igen fontos eleme. A gond pedig… Nem, ne találgassatok! Ezúttal nem Júliával van! Rómeó gyártása sokkal több időt vesz igénybe, mint Júliáé és ez jelentős eltolódást eredményezett az alkatrészek összeszerelésében a gyártósoron.

Így igen valószínű, hogy a november 3-i forgalomba kerülés sem lesz sima ügy és csak szűkösebb darabszámú, korlátozott készletre lehet majd számítani.

Mindennél bővebb részletekre a WSJ sem tér ki, ám azt sugallják, hogy az értesülést több forrásból is megerősítették, így hitelesítve azt.

Jelenleg úgy fest, hogy a Foxconn szeptemberre 2 millió darab X készüléket gyártott le, várhatóan októberre további 10-et fog és tovább 40 milliót az év végéig. Ez alapján egyelőre az a rossz hír járja, hogy Almáék még az előrendeléseket sem tudják év vége előtt maradéktalanul teljesíteni.

Forrás: AppleRider/9to5Mac

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése