Készül a Disney saját streaming-szolgáltatása

Tech Hírek   |   2017.08.09 - 20:50   |   Írta: N Marcell   |   1507
09. aug Készül a Disney saját streaming-szolgáltatása

Nemsokára csak a saját platformjukon nézhetjük majd a kedvenc Disney-alkotásainkat.

A Disney legfrissebb bevételi jelentésében kijelentette, hogy a cég tervezetébe van véve a stúdió filmjeinek eltávolítása a közeljövőben a Netflix platformról. Ezek után először 2018-ban indítanak útjára egy ESPN közvetítő szolgáltatást, amire körülbelül 10,000 MLB-NHL-MLS meccs, kollégiumi sportmérkőzés és tennisztalálkozó kerül majd fel. Később (tervezet szerint 2019-ben), megjelentetik a saját, önálló streaming-szolgáltatásukat, amin a hagyományos Disney-filmeket, a Disney-csatornát, a Disney Juniort és a Disney X D produkcióit tekinthetik majd meg az előfizetők.

Az még nem tiszta, mikor tűnnek majd el a Disney-filmek a Netflix kínálatából – azért sem, mivel a két cég 2012-ben aláírt egy szerződést, ami miatt a Netflix exkluzivitást élvez a Disney, Marvel, Lucasfilm és Pixar-filmjeire. Az egyezség viszont csak 2019-ig érvényes – abban az évben jelennek majd meg olyan nagyágyúk, mint a Toy Story 4 és a Jégvarázs folytatása.

 

 

Jelenleg a teljes paletta megtalálható a streaming-óriáson (pl. Narnia Krónikái, Vaiana, Zootropolisz, Szenilla nyomában, a Dzsungel könyve, A Karib-tenger kalózai, stb.)

Tagadhatatlan, hogy az a hatalmas cég-birodalom, ami a Disney maga köré épített, potenciális ellenfél lehet a Netflixnek, a Hulunak és társaiknak. Az Apple-re nézve az egész procedúra annyit jelent, hogyha megérkezik a cupertióiak saját szolgáltatása, akkor arról hiányozni fognak a fent emlegetett filmek.

Forrás: AppleRider/Macrumors/9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése