Az ember, aki Mac-ről Windows 10-re váltott

Tech Hírek   |   2017.03.26 - 14:39   |   Írta: Pausch Rita   |   8400
26. márc Az ember, aki Mac-ről Windows 10-re váltott

…és eredeti szándékával ellentétben nem is akar már visszaváltani.

A Business Insider riportere, Matt Weinberger egy kipróbálás erejéig Windows 10-re és Surface Bookra váltott MacBookról, most pedig úgy gondolja, hogy marad is a Windowsnál.

Azt is elmondta miért: Nem is gondolta, hogy ennyire megszeretheti a rendszert, különösen a szóban forgó eszközzel. Sőt, valójában a párost immár sokkal jobban szereti, mint bármelyik korábbi MacBookját.

Egyik legfőbb oka például Cortana, a Windows asszisztens. Az újságírónak nagyon tetszik, hogy nem csak keresni lehet vele, egyetlen érintéssel elérhetők vele funkciók, többek között a naptár, de akár a vezető hírek is, ráadásul mindig emlékezteti őt különböző feladataira.

Noha a Mac-en is van már Siri, Weinberger szerint jóval korlátozottabbak a készségei Cortánánál. Az újságíró kiemelte, hogy Sirivel ellentétben Cortanának gépelni is lehet a kérdést, így nem kell például nyilvános helyen beszélnie hozzá.

Szintén nagyon tetszett neki a kijelzőhöz használható stylus, ami különösen jól működik a Microsoft eszközökkel. Az egyetlen ehhez valamelyest hasonló eszköze az almás vállalatnak az Apple Pencil. Az viszont csak iPad Próval használható, de nem teljes kijelzős alkalmazásokon, úgyhogy a két dolog nem fedi egymást jellegében, ezért nem tartja korrektnek az összehasonlítást.

Bár ez is egyedi szempont, de szintén kiemeli, hogy a Windows rendszer nagy előnyét abban is látja, hogy mindig hamarabb hozzáférhetők a legújabb játékok. (Míg vannak olyan játékok is, amelyek egyébként sohasem lesznek elérhetők Mac-en.)         

Negatívumként azt emelte ki, hogy bár a Windows 10 csodálatos, de mégiscsak Windows. Vagyis vannak hibák és bizony előfordult, hogy újra kellett indítani, ami a Mac-nél meg sem tudja mondani mikor fordult elő utoljára. Valamint az Apple folyamatosan megújítja a rendszereinek a külsejét, ezért ki tudja, hogy hogyan fognak kinézni mondjuk egy év múlva.

Ezeket az apróságokat viszont az előnyök mellett könnyedén meg tudta bocsátani a rendszernek. Régi Mac felhasználóként akkora meglepetést okozott neki a Windows 10, hogy bár eredetileg a PC kitérő után vissza akart térni Mac-re, de immár a Windows 10-et szeretné a digitális otthonává.

Forrás: BusinessInsider

Kapcsolódó cikk:  
Az iOS eszközökkel több baj van, mint az Androiddal?
Az Apple megkönnyíti az iOS-ről Android-ra váltást
Trumpnak szakítania kellett az Androiddal



Kommentek megjelenítése