Az iOS eszközökkel több baj van, mint az Androiddal?

Tech Hírek   |   2016.11.19 - 16:10   |   Írta: Pausch Rita   |   9084
19. nov Az iOS eszközökkel több baj van, mint az Androiddal?

A Blancco Technology Group legújabb felmérésének eredményeivel az Apple felhasználók nem lesznek boldogok. Úgy tűnik, van baj az iOS 10-zel!

Az Android eszközök ugyanis a Blancco legfrissebb adatai szerint megbízhatóbbak és kevesebb probléma van velük felhasználás közben.

A 2016 III. negyedévére vonatkozó válaszadások szerint az iPhone készülékek 62 százalékával volt gond a használat során, míg az Android készülékeknél ez a szám ezúttal csak 47 százalék. A második negyedév adataihoz képest drasztikus romlást mutattak az Apple készülékek, 4 százalékos hibaarányról 58 százalékra romlottak.

A jelentés szerint az iOS eszközökön az alkalmazások 65 százalékban omlottak össze ebben a negyedévben, ez az Android adatainak már majdnem a háromszorosa, ott 25 százalék lett az eredmény. Az arány az előző negyedév adataihoz képest szintén jelentős, mintegy 15 százalékos növekedést mutatott az almás mobiloknál.

Ebben az időszakban a legzűrösebb alkalmazásnak az Instagram bizonyult 14 százalékkal, a Snapchat követte 12 százalékkal, de a Pokemon Gót többen is „az egyik leginstabilabb iOS app” címmel illették, noha végeredményben 5 százalékot produkált a teljes listán.  

A különféle modellek szintén eltérő hibaaránnyal működtek. A legtöbb gond az iPhone 6 készülékeket sújtotta 13 százalékban. Az iPhone 5s és iPhone 6s készülékek 9 százalékos hibaaránnyal üzemeltek a negatív dobogó második fokán.  

A „hiba” fogalma azért valljuk be, elég tágan és szubjektíven értelmezhető. Ide tartoznak mindenféle fellépő problémák az alkalmazások összeomlásától kezdve a melegedési gondokon át egészen a kapcsolódási hibákig. Az iPhone-ok esetében a legnagyobb hiba a túlzott melegedés (15 százalék) volt az alkalmazások összeomlását követően és fülhallgató problémák 11 százalékban.  

A felmérés igencsak kedvezőtlen eredményeiért leginkább az iOS 10 bugok a felelősek és az nagyon nem mindegy egy eszköznél, hogy szoftveres hibái vannak, vagy hardveres.

Az Android készülékek gyártói közül a legnagyobb hibaszázalékkal ezúttal a Samsung dolgozott. 11 százalékban voltak gondok a készülékeikkel. Az Androidot futtató eszközöket leginkább USB problémák sújtották, mintegy 15 százalékban, de töltésgondok is adódtak 7 százalékban. Sőt, a felhasználók itt is jelentettek „Pokémon GO problémákat” a Blanccónak az akkuk gyors merülése miatt… 

A harmadik negyedév legzűrösebb készülékének egyébként a LeEco Le 2 okostelefon bizonyult az Android eszközök között.

Forrás: Mic

Kapcsolódó cikk:
Mely iPhone-okkal van a legkevesebb probléma?
Letarolja Európát az Android, visszaszorul az iOS
Milyen hibával visszük vissza a legtöbb mobilt?



Kommentek megjelenítése