Letarolja Európát az Android, visszaszorul az iOS

Tech Hírek   |   2016.05.12 - 08:43   |   Írta: L Ferenc   |   4626
12. máj Letarolja Európát az Android, visszaszorul az iOS

A zöld robotos mobil operációs rendszer egyre jobban teljesít az öreg kontinensen.

A Kantar Worldpanel ComTech legfrissebb jelentése szerint az EU5-ös régióban, vagyis az öt legfontosabb piacú európai országban, az elmúlt időkben igen komoly mértékben növekedett az Android okostelefon piaci részesedése. Az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban az Android piacrésze elérte a 75,6 százalékot, ami 7,1 százalékpontos növekedésről tesz tanúbizonyságot. Az elmúlt két esztendőben nem volt példa arra, hogy az Android ilyen jelentős mértékben növekedjen az öreg kontinensen. 

Ezzel párhuzamosan az EU5 régióban az iOS részesedése 20,2 százalékról 18,9 százalékra mérséklődött az idei esztendő első három hónapjában, a Windows-alapú okostelefonok piacrésze pedig 5 százalékpontot zuhant, így a Microsoft ezen platformja már csak 4,9 százalékon áll.

A Google-féle mobil operációs rendszer egyébként az Egyesült Államokban is jól teljesít, ahol is 7,3 százalékpontos növekedést követően jelenleg mintegy 65,5 százalékon áll. Kínában az utóbbi időkben 6 százalékpontot javított az Android, így jelenleg már 77 százalékot tudhat magáénak. 


Kommentek megjelenítése