A Seiko újra gyártja Steve Jobs egykori kedvenc óráját

Tech Hírek   |   2017.02.27 - 23:23   |   Írta: Pausch Rita   |   5809
27. feb A Seiko újra gyártja Steve Jobs egykori kedvenc óráját

Az ikonikus 1984-es Jobs portré alapján is tudhatjuk, hogy Steve szerette azt az órát.

A japán óragyártó, a Seiko a tokiói Nano Universe-zel közösen, feléleszti a klasszikus Seiko Chariot modellt. Kérdés azonban, hogy miért is olyan különleges a Chariot? Nos, ez egy olyan minimalista külsejű karóra, amit Jobs is hordott. Ennek ékes bizonyítéka a róla készült 1984-es portré, amit Norman Seeff fotózott és később a Time Magazine címlapjára is felkerült.

A képen Jobs lótusz ülésben ül egy Macintosh-sal az ölében és az évek során egyike lett a róla készült leghíresebb fotóknak.

 

 

Az az óra, amit Jobs akkor viselt, 2016 februárjában került kalapács alá és mintegy 42 500 dollárért kelt el egy aukción. Így most lényegében a korábbi típus repróját bocsájtják ki, 33 és 37,5 mm-es átmérővel. A fehér számlaposból 1 982 darabot, és további 300 darabot dobnak piacra a feketéből. Az ára 20 000 japán jen lesz, de kizárólag a japán piacra szánják.

 

 

Amennyiben valaki elvakult óra- és tech-rajongó, és magáévá szeretné tenni az Apple történelem e picinyke darabját, akkor nagyon gyorsan keresnie kell egy japán cimborát, vagy valakit, aki hamarosan az országba utazik. Az órák értékesítése március 10-én kezdődik, de nem kizárt, hogy néhány darab ezt követően felbukkan majd az eBay-en is.

Forrás: The Verge

Kapcsolódó cikk:
Akár Te is megvásárolhatod Steve Jobs régi BMW-jét
Képek abból a korból, amikor az Apple még nem uralta a világot
Jobs az étlapon



Kommentek megjelenítése