CES 2017: Amit az Apple nem, megoldják a kiegészítőgyártók

Tech Hírek   |   2017.01.07 - 23:14   |   Írta: Pausch Rita   |   3833
07. jan CES 2017: Amit az Apple nem, megoldják a kiegészítőgyártók

Nincs jack az iPhone-ban? Vagy kevés a csatlakozóhely a MacBook Próban? Semmi gond. Érkeznek a megoldások!

Mi, Apple rajongó-felhasználók túlságosan elkényelmesedtünk. Ahhoz szoktunk, hogy az almás cég minimalista, de jó megoldásokat kínál nekünk. Megszoktuk a jót, belekényelmesedtünk a komfort zónánkba. Vagy csak felhasználói, és nem gazdasági szemmel nézzük a termékeket? Ezt mindenki döntse el maga! A lényeg, a lényeg: amit az Apple nem old meg nekünk, azt megteszik más gyártók a kiegészítőikkel. Köszi!

A CES 2017 kiállításról érkező beszámolók, hírek alapján többet nem kell azon törni a fejünket, hogy miként oldjunk meg az alábbi problémákat, ugyanis megérkeztek a megoldások és már idén elérhetők is lesznek.

Probléma 1: Nincs jack az iPhone 7-ben! / Töltés közben nem lehet zenét hallgatni.

Eddig az iPhone 7 és a méregdrága más gyártótól vásárolt, sokkal jobb hangminőségű fejhallgató nem voltak túl elegánsan kompatibilisek, csak inci-finci toldalékkal. No, ennek az Incipio vet véget. Adapter vissza az iPhone 7 dobozba, helyette jöjjön egy tok integrált jack aljzattal. Hátránya: így nagyobb a telefon – iPhone 7 Plusnál jobb bele sem gondolni mennyivel. Előnye azon kívül, hogy a 3,5 mm-es jack visszakerült, hogy már zenehallgatásra, a füles használatára is van mód töltés közben. Ja és védelmet is ad persze a készüléknek.  

Az Incipio „OX” iPhone 7 és iPhone 7 Plus tok a gyártó tervei szerint, 2017 első negyedévében már megvásárolható lesz 59,99 dollárért.

 

Probléma 2: Kevés a csatlakozó port az új MacBook Próban

A legújabb MacBook Pro bemutatója után sokak keserű szájízzel örültek a megújult dizájnnak, hiszen a karcsúsítás kemény áldozatokkal járt, a portok száma is erős fogyásnak indult. Noha a panaszokra még az Apple maga is reagált azzal, hogy az USB-C átalakítók árait csökkentette, ami azért tegyük hozzá nem jellemző rájuk.

A DEC fantázianevű eszköz viszont megoldást jelenthet! Az Other World Computing (OWC) egy olyan – lényegében – dokk-kal állt elő, ami biztosítja a hiányolt, a cupertinóiak által kihagyott funkciókat. Egyedülálló a maga nemében. A notebook aljához kell csavarozni – aú! –, ami a garanciát nem érinti, viszont biztonságos csatlakozást biztosít.

A DEC, noha a CES-en még csak egy félkész prototípust mutattak, de mégis sok jót ígér mindazoknak, akiket nem zavar, hogy így a Pro ducibb és nehezebb is lesz valamivel. Ellenben így lesz rajta 3 USB-A port, Gigabit Ethernet, SD kártya slot és akár 4 TB SSD befogadására is képes. Az OWC még azon is ügyeskedik, hogy egy kis akku toldást is biztosítsanak.

Néhány hónapon belül elkészül a végleges termék, ezüst és asztroszürke színben és eleinte a 15 colos MacBook Próhoz kapható majd. Az árakról egyelőre nem tudni biztosat.

Probléma 3: A MagSafe hiánya

Noha a MagSafe csatlakozás egy nagyon ügyes ötlet volt az Apple-től, mint minden jónak, ennek is vége szakadt egyszer. A kivitelezés ugyanis valamiért nem sikerült makulátlanra és nagyon sérülékeny volt a kábel a fejnél. Talán ez is lehet az oka, hogy az Apple elkezdett megszabadulni ezektől a csatlakozóktól annak ellenére, hogy hasznosak voltak.

Viszont a neves kiegészítőgyártó, a Griffin már tavaly előállt egy MagSafe-szerű kábellel, amit idén még tovább fejlesztett. A mágneses csatlakozás igen hasznos találmány, sok eszköz életét mentette már meg a biztos haláltól, ezért örömteljes hír, hogy a Griffin nemhogy nem mond le róla, de fejleszti a termékcsaládot.

Az új, 100 wattos BreakSafe Hi-Power mágneses USB-C Breakaway kábel 39,99 dollárért 2017 második felétől kerülhet forgalomba, kifejezetten az új MacBook Próhoz tervezve.

Azért ezeken a kiegészítőkön végigtekintve Jony Ive és az tervezőcsapat igencsak a fejéhez kaphatna…

Kapcsolódó cikk:
CES 2017: Így lesz őrangyal az Apple Watch a hétvégi kocsmatúrán!
Melyik MacBook Prót érdemes megvenni?​
CES 2017: íme a világ legnagyobb kapacitású pendrive-ja



Kommentek megjelenítése