Meglátogattuk a Világ legjelentősebb Apple boltját

Tech Hírek   |   2017.01.02 - 16:08   |   Írta: Fischer András   |   3188
02. jan Meglátogattuk a Világ legjelentősebb Apple boltját

Decemberben két hetet az Egyesült Államokban, Kaliforniában töltöttem. Utazásom során meglátogattam az Apple központját, az Apple Campust is.

A látogatásomról már két korábbi cikkben beszámoltam. Az elsőben elmeséltem, hogyan találkoztam a cég első számú vezetőjével, Tim Cookkal, a másodikban egy ígéretemet teljesítettem, leírtam hogy kell elképzelni az Apple Campust, ebben a cikkben pedig egy másik ígéretemet teljesítem.

Meglátogattam a világ legjelentősebb Apple boltját. Nem túlzok, valóban ez a legjelentősebb, és itt nem a bolt méretére utalok. Van ennél sokkal nagyobb bolt is. A jelentősége elsősorban a földrajzi helyzetéből fakad, ugyanis ez a bolt Cupertinóban, közvetlenül az Infinite Loop 1 alatt található meg, Tim Cook irodájától néhány méterre.

Mitől különleges ez a bolt? A helyzetén túl az értékesített termékektől. Ebben a boltban ugyanis jóval több termék van, mint amit az almás cég webshopjában találunk. Ez az egyetlen bolt például, ahol értékesítenek eredeti Apple pólókat. Pólókon túl van mindenféle almás matricával ellátott termékük is, mint toll, jegyzetfüzet, igazolványtartó, és miegymás. Mondanom sem kell, nem két fillér ezeknek az ára. Felpróbáltam néhány pólót, szerettem volna venni. Volt, amelyik tetszett is, csak utána megnéztem az árcédulát... Több mint 12 ezer forintba kerül egy póló. Sokaknak biztosan megéri még ennyiért is, nekem nem.

A boltban ki van állítva a nagy port kavaró könyv is, két méretben. A nagyobb könyv közel 300 oldalas, minden oldalán megtalálható 1-1 fotó 1-1 Apple termékről. A könyv ára 299 dollár volt, vagyis közel 90 ezer forint.

Felvettem egy videót a boltról, fogadjátok szeretettel:

 


Kommentek megjelenítése