Exkluzív: Tim Cookkal fotózkodtunk

Apple Hírek   |   2016.12.14 - 08:54   |   Írta: Fischer András   |   8332
14. dec Exkluzív: Tim Cookkal fotózkodtunk

Kaliforniai utamon természetesen kihagyhatatlan volt az Apple cupertinói központja. A véletlennek köszönhetően sikerült egy igazán érdekes személlyel találkoznom, nem mással, mint Tim Cookkal.

Hétfő délután közel 25 óra ébrenlét és utazás után, nagy izgalommal vettem irányt Cupertinóba. Cupertinóban található ugyanis az Apple kedvelők szentélye, az Apple Campus. Magáról a látogatásról egy külön bejegyzésben fogok írni, most csupán a Tim Cookkal való találkozás hátteréről számolnék be.

Kedves kaliforniai barátom vitt a kocsijával az Infinite Loopra. Az utca elnevezése nem véletlen, az infinite végtelent jelent magyarul, a loop pedig kört/hurkot. Az utca egy kör alakot formál felülnézetből, itt kizárólag az Apple különböző épületei találhatóak meg. Az amerikai barátom korábban a biztonsági részlegen dolgozott a cégnél, így mielőtt kiszálltam volna a kocsijából, két kört megtettünk az Infinite Loopon, megmutatta nekem az épületeket. Utólag nagyon hálás vagyok neki ezért a plusz 5 percért.

A körözések után megérkeztünk az Infinite Loop 1-hoz, ahol kiszálltam az autóból. Olyat láttam, amire még álmomban sem gondoltam. Épp az Apple irodájának ajtaján lépett ki gyakorlatilag a teljes vezetőség. Először Philip Schillert láttam (marketing), majd Johny Ive-t (dizájn), végül pedig Tim Cookot (az Apple vezérigazgatója). Mondanom sem kell, teljesen leblokkoltam, amikor megláttam őket.

Közel három éve minden egyes Apple bejelentést élőben követek, valamint a céggel kapcsolatos híreket olvasom. Aztán egy hétfő délután Cupertinóban állok, az Apple központjánál, és felém közelít a kedvenc cégem vezetősége. Egyszerűen leírhatatlan érzés, még most sem hiszem el teljesen.

A vezetők nagy része kapásból elhajtott, köztük Craig Federighi is (szoftverfejlesztés). Craig sajnálkozott, de mondta, hogy fontos megbeszélésük lesz, és nagyon siet. Tim Cook viszont meglepő módon nagyon empatikus volt, üdvözölt engem az Apple-nél. Az első benyomás alapján nagyon szimpatikus személyiséggel rendelkezik, egyáltalán nem az a tipikus nagyképű cégvezető típus. Nekem az volt még érdekes, hogy sokkal alacsonyabb, illetve vékonyabb, mint amire számítottam. Mondtam neki, hogy Magyarországról érkeztem, egy újságíró vagyok, és készíthetnénk-e egy fotót a HasználtAlma.hu követőinek. Ő lelkesen belement, mondta, hogy egy gyors fotóra azért még van ideje.

Olyan gyorsan történtek az események, hogy először fel sem fogtam. Öt perccel Tim távozása után kérdeztem a környezetemben lévőket, hogy most tényleg az Apple vezérigazgatójával sikerült fotót készítenem? Steve Jobs mester utódjával? A világ egyik legbefolyásosabb emberével? Igen.

Hamarosan a főhadiszállásról folytatjuk...

Kapcsolódó cikkek: 

MentésMentés

MentésMentés


Kommentek megjelenítése