Samsung Pay? Kösz nem!

Tech Hírek   |   2016.12.12 - 21:08   |   Írta: Pausch Rita   |   4034
12. dec Samsung Pay? Kösz nem!

Az Apple visszautasította a dél-koreai cég alkalmazását, így a Samsung feladta a próbálkozást.

A Samsung Pay Mini alkalmazás nem került be az App Store-ba. Az app lehetővé tette volna, hogy a felhasználók online felületeken Samsung Pay-jel is fizethessenek iPhone készülékükről, ám az almások nem nagyon örültek ennek.

Nehezen érthető a dél-koreaiak próbálkozása ez ügyben, hiszen az Alma híres arról, hogy nehezen tűri az áruházában a konkurens termékeket és előszeretettel dobálja őket vissza. Évekkel korábban még a konkurens böngészőket és e-mail klienseket sem engedélyezték iOS-re. Mostanra enyhültek a szabályok, de ettől még nagyon úgy tűnik, hogy Apple Pay konkurenciának semmi keresnivalója az iOS eszközökön.

A kaliforniaiak elvileg nem indokolták a Samsung Pay Mini visszautasítását. Pedig az app nem is jelentett volna teljesértékű versenytársat, mivel kizárólag online vásárlásokhoz lett volna alkalmas, az üzletekben nem lehetett volna használni. Ugyanakkor hivatalos megerősítés nincs is arról, hogy valójában adtak-e indokot és egyáltalán tényleg visszautasították, vagy „csak” örökös parkolópályára küldték a Samsung Pay Minit. Ennek azért van jelentősége, mert ha az alkalmazás egyébként nem sértette az Apple szabályzatát és kizárólag a versenyszellem jegyében utasították el, akkor ezért a dél-koreai cég akár perre is mehetne. Ám kicsi a valószínűsége, hogy ilyen magas labdát dobna az almás cég egyik legnagyobb konkurensének.

A Samsung Pay jelenleg több országban elérhető, ahol az Apple Pay még nem. Ilyenek például Dél-Korea, Brazília, Puerto Rico és Thaiföld is. Valamint a Samsung fizetési szolgáltatása nem csak NFC (Near Field Communication – rövid hatótávú kommunikációt) technológiát, hanem az általuk fejlesztett MST (Magnetic Secure Transmission – biztonságos mágneses átvitel) technológiát is használja. Ez azt jelenti, hogy a vásárlók szinte bárhol használhatják ezt a mobilfizetési módot, ahol hagyományos mágnescsík-alapú kártyaterminál van, nincs hozzá szükség külön mobiltárca elfogadására alkalmas helyre.

A Samsung szóvivője az ETNews-nak azt nyilatkozta, hogy a visszautasítást követően kizárólag az Android OS-re helyezik a figyelmüket.    

Forrás: CultofMac

Kapcsolódó cikk:
A Samsung ismét az Apple-t másolja?
Az Apple kicsit, a Samsung hatalmasat bukott
Samsung, Apple, LG a hazai erősorrend



Kommentek megjelenítése