Melyik MacBook Prót érdemes megvenni?

Apple Hírek   |   2016.12.12 - 15:56   |   Írta: Gergő.H   |   4941
12. dec Melyik MacBook Prót érdemes megvenni?

Vegyünk valami korszakalkotót, vagy inkább spóroljunk egy kis pénzt? Remélhetőleg tudunk segíteni!

Az Apple idén októberben bemutatta a legújabb MacBook Pro modelleket. 2012 óta ez az első nagyobb szabású, dizájnváltással járó átalakulás a MacBook Pro gépek háza táján.

Első benyomásra is hihetetlen élményt nyújt a hordozható számítógépek Ferrarija. Az idei MacBook Pro egy sokkal vékonyabb, könyebb, letisztultabb formát kapott az eddigieknél és belekerült a várva várt Touch Bar is. Néhány, a Pro modellekre jellemző vonást elhagyott az Apple az idei gépekből, amely elég nagy felfordulást okozott a vásárlók körében. A legszembetűnőbb és talán legbosszantóbb változtatás a csatlakozók elhagyása, illetve a sokszínű bemeneteli források felszámolása.

Megéri-e a legújabbat megvenni? Nagyban függ a felhasználótól, illetve a felhasználási területtől. Összességében az Apple-nek sikerült ismét egy nagyszerű gépet összeraknia. 

Egy átlagos felhasználó számára a tavalyi modellek mellett természetesen az árcédula áll. Az idei Pro gépek a megszokottnál jelentősen magasabban áron kerültek piacra. (Fontos nem elfelejteni, hogy a belépő modellek Touch Bar nélkül érkeznek!) 

Az AppleInsider csapata készített egy videót, amelyben összevetik a 2015-ös modellt az idei Touch Bar MacBook Próval. A legújabb felsőkategóriás gépek természetesen jóval erősebb belsővel rendelkeznek, de mégis mennyivel jobb? Sőt, jobb egyáltalán bármivel is? A videóból ez is kiderül!

A tesztek során az AppleInsider többek között azt is tesztelte, hogy mennyire melegedik, illetve mennyit bír a gépek akkumulátora. Kicsi a bors, de erős, ahogy a mondás tartja. Az idei Pro modell például 10 Celsius fokkal kevésbé melegedik fel egy 4K felbontású monitor használata eséten. Valamint, míg a korábbi modell 40 százalékkal hangosabb lett ugyanilyen terhelés mellett, addig az új Pro teljesen csöndben fut.

Az idei Apple erőgép egy videó konvertálása során, amely teljes mértékben igénybe veszi a processzort, 8%-kal kisebb hőmérsékleten üzemel és 50%-kal halkabban is a korábbihoz képest. Érdemes megemlíteni, hogy a konvertálás során, a tavalyi MacBook Prónak még lassítania is kell a processzor működését a túlmelegedés elkerülése érdekében.

Mostanra talán már a laikusok is úgy gondolják, hogy az idei modellek fényévekkel előbbre tartanak, mint elődjeik. A videóból azonban levonható az a konklúzió is, hogy a tavalyi modellek nagyobb igénybevétel mellett az első néhány percben jobban teljesítenek, mint a fiatalabb testvéreik.

Professzionális használatra mindenképpen ajánlott a 2016-os MacBook Pro Touch Bar. Grafikusok, fotósok, filmkészítők, ügynökségi dolgozók és  egyéb hasonló területeken munkálkodó kreatívok számára a 2016-os MacBook Pro virágzó befektetés lehet. Ám kizárólag azoknak, akiknek pénztárcája azt sem bánja, hogy az USB-C csatlakozókhoz kell néhány nem túl olcsó átalakítót is vásárolni.

Viszont azoknak, akiknek "csak" egy ‒ még mindig ‒ erős személyi asszisztensre van szükségük átlagos napi használatra, a 2015-ös MacBook Pro is tökéletes választás lehet, jelentősen kedvezőbb áron.

Ha többet szeretne megtudni, íme a videó:

 

 

Forrás: AppleRider.com




Kommentek megjelenítése