A srác, akit iPhone 7-nek hívnak

Tech Hírek   |   2016.10.29 - 21:11   |   Írta: Pausch Rita   |   15573
29. okt A srác, akit iPhone 7-nek hívnak

Na, ki változtatná meg a nevét egy telefonért cserébe?

Mindazok, akik már megvásárolták az iPhone 7 készüléküket és szeretik is, egészen biztosan nem szeretik annyira, mint ez az ukrán srác, aki hivatalosan is iPhone Simre, változtatta a nevét. (A Sim, vagyis сім, ukránul 7-et jelent, simnek ejtik.)

A fiatalembert eredetileg Olexander Turinnal hívták, de benevezett egy helyi műszaki áruház játékára, ahol iPhone 7-et lehetett nyerni annak a leggyorsabb, első 5 személynek, akik megváltoztatják a nevüket iPhone 7-re. A húszéves újdonsült Hét úr, ahogy ezt megtudta már rohant is, hogy alávesse magát a névváltoztatási eljárásnak.

Különben a versenyzők örülhetnek, hogy ezt a nyereményjátékot nem az iPhone 6 idejében találták ki nekik, ugyanis a hatot ukránul „shist”-nek ejtik és ez bizony angol nyelvterületen legalább akkora vigadalmat okozhatna meghallani, mint a mi magyar „puszi” vagy „fák” szavunkat, az angol jelentéskategóriában pedig nagyjából kapcsolódó is ezekhez.

Szóval az ukrán ex-Sándor határozottan jobban járt az egyébként még menőn is hangzó Mr. Sim megnevezéssel, persze csak, ha angol nyelvterületen jár…

Aki pedig a fotó alapján még nem találta ki: az áldozat természetesen meghozta az immár névazonos nyereményt. Az viszont nagy szerencse, hogy Magyarországon ez azért nem menne ilyen egyszerűen...

Forrás: Mashable

Kapcsolódó cikk:
A kínai hősszerelmes és a 99 iPhone 6
iPhone-ra cserélte a gyermekét
A kínai milliárodos fia nyolc iPhone-t vett a kutyájának



Kommentek megjelenítése