Sok új adapterre lesz szükségünk az új MacBook Pro-hoz

Apple Hírek   |   2016.10.29 - 23:57   |   Írta: Zoltan C   |   5952
29. okt Sok új adapterre lesz szükségünk az új MacBook Pro-hoz

Négy Thunderbolt 3/USB-C port, egy fejhallgató jack és semmi más

Az Apple új MacBook Pro-ja csodálatosan szép, vékonyabb és légiesebb mint eddig bármelyik MBP. OLED touch barral van ellátva, ami mellett az érintőképernyős gépek szinte elavultnak tűnnek, de egy nagy baja mégis csak akad: a csatlakoztathatóság.

Olyannyira, hogy az sem egyértelmű elsőre hogyan is tudnánk csatlakoztatni hozzá az iPhone-unkat. Nos, adaptert kell vásárolni! Kínunkban röhögjünk inkább.

Oké, nem gond, de tegyük fel megszállott fotósok vagyunk és képeink feltöltéséhez a legegyszerűbb módszert választanánk, azaz SD kártyát szépen becsúsztatni a laptopba. Sajnos, ilyet nem találunk az új MBP-on, már be is dobtuk a kosárba a második adapterünket!

Mi a helyzet az Ethernet porttal, a HDMI porttal vagy a VGA porttal? Vagy akár akad egy árva lyuk a régebbi, Thunderbolt 2-őt használó eszközöknek? Azt hiszem már mindenki sejti a választ: az összes felsorolt szabványhoz adapterre lesz szükségünk. Attól függően mire akarjuk használni új MBP-nket, akár még több adapterre is szükségünk lehet.

A bgr.com-nál az összes fentebb számításba vett adaptert megnézték mennyibe kerülne a hivatalos Apple online store-ból beszerezni...az eredmény egy finom plusz 264 dollár az amúgy sem túl olcsó almás laptop mellé. Ez kb. 74 ezer forint pluszköltséget jelent.

Forrás: bgr.com / applerider.com


Kommentek megjelenítése