A Pixel 10 legjobb újítása

Tech Hírek   |   2016.10.06 - 08:02   |   Írta: ARPII   |   5291
06. okt A Pixel 10 legjobb újítása

Megérkezett volna álmaink telefonja?

A Google keddi konferenciáján több eszközt is bemutatott. A show abszolút sztárjai, azonban a Google Pixel és Pixel XL okostelefonok voltak. Már a bemutató előtt is sok mindent megtudtunk a készülékekről, azonban ezek a pletykák korántsem mondtak el mindent. Most viszont, már a kezünkben van a világ két legerősebb Android telefonja, amik érdekes módon nem az alap Android rendszert használják, ellentétben a Nexus készülékeivel. A Droid rajongók talán fel lesznek háborodva, annak hallatán, hogy a Pixel készülékek operációs rendszere kicsit meg lett csavarintva. Reménykedjünk, hogy az újdonságok elfeledtetik majd ezt velünk. Össze is gyűjtöttük nektek az új Google készülékek fantasztikus újításait.

Dizájn

A készülék megjelenését teljes mértékben házon belül alkották meg. A mobilt egy sima alumínium borítás veszi körül, egy nagy üveglappal a tetején.

Google Asszisztens

A Pixel az első készülék, beépített Google Asszisztenssel, ennek köszönhetően a felhasználók állandó kapcsolatban lehetnek egy virtuális asszisztenssel. Ezt pedig egy varázsszóval, vagy a home gomb megérintésével, és nyomva tartásával hívhatjuk elő.

 

Fényképezési élmény

A Pixel 89 pontot ért el a DxOMarkban, ami az eddig elért legmagasabb pontszám. Ezzel olyan készülékeket utasított maga mögé mint a Galaxy S7, Xperia X Performance, vagy az iPhone 7.

A készülék 12 MP-es kamerával rendelkezik f/2.0-s apertúrával és 1,55 mikronos pixelekkel. A kamera rengeteg funkciót támogat, mint például a Smartbrustot, ami egy sorozatfelvételt készít, majd felismeri és kiválasztja ezek közül a legjobbat. A HDR+ mód ötvözi a többszöri, gyors exponálást a dinamikusan kiterjesztett hatótávolsággal, és a jobb világítással.

A Google Fotók előre telepített alkalmazásként érkezik a telefonba, ami rendszerezi majd képeinket. Ezen felül pedig a Pixel felhasználók ingyenes tárhelyet is kapnak képeik és videóik tárolására.

Google okostárhely

A mai nap nem a Nextbité.

A Nextbit Robinokon bemutatott megoldáshoz hasonlóan, a Google Pixel készülékei is tartalmaznak egy remek funkciót, aminek hála sosem fogunk kifogyni a tárhelyből. Amennyiben tárhelyre lenne szükségünk, a program letörli azon képeinket, amelyek már le lettek mentve a Google Fotókba. Ezt követően, ha ismét szükségünk lenne rájuk, akkor a telefon letöltené és visszaállítaná ezeket a felhőből.

Kommunikáció

A Google új alkalmazásai, a Duo és az Allo szintén előre telepítettek a Pixel készülékeken, köszönhetően a Google Asszisztens új funkciójának.

Gyorstöltés

Az ígéretek szerint 15 perc töltéssel hétórányi energiát raktározhatunk majd telefonunkba, ami messze a legjobb teljesítménynek számít a piacon.

Élő ügyfélszolgálat

A Pixel tulajdonosok kiváltsága lesz még egy élő támogatás a telefon által, chat vagy képernyőmegosztás formájában. Ahogyan azt más telefongyártók, mint az Apple is tanúsíthatja, a jobb felhasználói szolgáltatás, egy olyan dolog, amire minden egyes okostelefon tulajdonosnak szüksége van.

Specifikációk

Virtuális valóság

A Pixel készülékek az elsők között vannak, amik Google Daydream támogatással érkeznek, ami a Google új virtuális valóság platformja. A telefonok azonban teljes mértékben kompatibilisek a Google első VR készülékével, a Daydream View-val.

Android frissítések

Az utolsó, és egyben legfontosabb, hogy a Pixel telefonok azonnali hozzáférést kapnak az Android frissítésekhez, mivel ezt közvetlenül a Google-től kapják.

A Google Pixel és Pixel XL Verizon exkluzívak lesznek, ameddig a szolgáltató érintett az ügyben, és a Google is árulni fogja a feloldott verziót az online felületén. Az előrendelés már elkezdődött, a telefonok pedig 20-án startolnak.

Forrás: BGR


Kommentek megjelenítése